Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum va arăta zona de agrement ”Pădurea Bungăr” din Dej

0 1.659

Prima ședință ordinară din noul mandat a noului Consiliu Local Dej a avut miercuri pe ordinea de zi și Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr.

Potrivit proiectului de hotărâre, amenajarea se va realiza pe terenul proprietate a Municipiului Dej , cu suprafața de 170.000 metri pătrați.

Noul Plan Urbanistic de Detaliu înfățișează mai multe obiective care își vor face apariția în zona Pădurii Bungăr, care se va transforma într-o adevărată zonă de agrement pentru dejeni.

Astfel, încă de la intrare dinspre strada Orizont își vor face apariția mai multe zone de picnic amenajate de municipalitate, dar și o parcare cu 24 de locuri în partea dreaptă. Apoi, vom avea parte de o zonă pentru plimbarea animalelor de companie, delimitată în două părți, pentru animale mici și pentru animale mari, dar și de alei pietonale și piste pentru biciclete.

În zona centrală a pădurii, vor fi amenajate terenuri de sport, minifotbal și tenis de masă, dar unul multifuncțional, precum și un amfiteatru.

Tot în poienița din zona centrală vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, un parc de aventură, zone de picnic și locuri de joacă special pentru copii cu dizabilități. Și în această zonă, în stânga hotelului Elyon, va fi amenajată o parcare cu 24 de locuri.

someseanul-proiect bungar (2)

”Pentru a asigura cetățenilor de toate vârstele un spațiu de relaxare reprezentativ pentru municipiu, propunem reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr, respectiv transformarea acestor suprafețe în parc, dotat corespunzător cu alei pietonale, piste de biciclete, iluminat public, zonă amfiteatru, zonă de fitness, terenuri de sport etc. De facilitățile parcului vor putea beneficia cetățenii orașului, inclusiv persoanele cu dizabilități, spațiile urmând a fi dotate corespunzător și pentru acestea”, se arată în Strategia de dezvoltare a Municipiului Dej.

Potrivit primarului Costan Morar, durata de implementare a acestui proiect are termen limită anul 2020, proiectul fiind deja în faza de SF, iar bugetul estimat pentru realizarea acestuia este de 2 milioane de euro, finanțarea urmând a fi asigurată prin alocări de la Programul Operațional Regional axa prioritară 5.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More