Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

0 243

Ziua Națională a României, sărbătorită pe data de 1 decembrie, aduce vreme caldă și temperaturi de până la 11 grade Celsius, în majoritate regiunilor țării. Există însă probabilitatea să apară și câțiva stropi de ploaie.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade, iar a celor minime de -5…-2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii.

În data de 30 noiembrie se va încălzi ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 1 grad. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0…2 grade și minime ce vor coborî în a doua săptămână la -6…-4 grade.

Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească ușor după 8 decembrie.

VREMEA ÎN MARAMUREŞ

Până în 2 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3…4 grade și minime de -4…-2 grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o ușoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură maxime de 6…7 grade și minime de 1….2 grade.

După 3 decembrie este prognozată o răcire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 0 grade în ziua de 4 decembrie, iar ulterior, până spre finalul intervalului, va fi de 1…2 grade. Temperaturile minime vor fi în jur de -3 grade, cu posibilitatea înregistrării unor temperaturi mai scăzute în intervalul 5-7 decembrie.

Vor mai fi precipitații în prima zi și în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească spre finalul intervalului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More