Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cupa Beliș 2018 și-a desemnat câștigătorii. Câinii care au tras la sănii au primit recompense, iar stăpânii lor medalii și cupe – VIDEO

0 376

Două zile pline de aventuri pentru zeci de căței care au participat, alături de stăpânii lor, la cea de-a treia ediție a Cupei Beliș la atelaje trase de câini.

După ce ieri au participat în primele probe ale concursului, au făcut cunoștință cu traseul și s-au împrietenit cu meleagurile Apusenilor din zona Beliș, duminică, încă de dimineață cățeii au fost din nou înhămați la sănii și alergați prin zăpada care s-a depus în cantități considerabile.

Căderile masive de omăt pe parcursul nopții și al dimineții nu avea decât să întregească spectacolul oferit de natură și de competiție, deși, pentru unii participanți sau spectatori care au venit din depărtări, zăpada căzută a dat doar bătăi de cap, drumul de la Căpuș spre Beliș, prin Râșca, fiind acoperit cu strat gros de nea.

În vârf de munte însă, zăpada a devenit o binecuvântare, iar săniile au zburat practic peste plapuma albă de cristale, după cum ne-a mărturisit unul dintre participanți, fericit că trupa sa de câini a avut mai mult spor azi decât ieri în competiție.

Paul Chetreanu, unul dintre organizatorii competiției, care a și participat într-o probă de concurs, ne-a declarat faptul că organizează de cinci ani acest concurs la Beliș, însă în ultimii doi ani competiția a fost suspendată din cauză că nu a existat prea multă zăpadă. În acest an însă, organizatorii au beneficiat din plin de sprijinul naturii, astfel că s-a putut organiza din nou Cupa Beliș.

La ediția din acest an au participat 19 concurenți, majoritatea din zona Harghitei, dar și din Alba, București sau Cluj, iar la linia de start s-au aliniat nu mai puțin de 76 de câini din rasele Husky siberian, Malamut de Alaska, Samoyed siberian sau Câine de Groenlanda.

Odată finalizat concursul, participanții dar și spectatorii care timp de două zile au încurajat concurenții blănoși, s-au dus în zona rezervată acestora pentru a le oferi recompense delicioase, felicitări și mângâieri pentru efortul lor. De asemenea, cei mai buni dintre concurenți au fost premiați cu medalii și cupe, dar și cu invitația de a participa și la edițiile viitoare ale Cupei Beliș.

Cupa Beliș 2018 a fost organizată de Asociația House of Happy Living, cu sprijinul As. Pastorale Ciunca, Primăriei și Consiliului Local Beliș, Parcului Natural Apuseni și Wonderland Cluj Resort .

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More