Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cupa Mondială de fotbal din 2022 va avea loc în noiembrie-decembrie în Qatar

0 286

Qatar-2022-620x350

Dacă până acum am fost obișnuiți ca o dată la doi ani de zile în timpul verii să avem parte de Campionat Mondial sau European de fotbal, în 2022 situația se va schimba radical.

Asta pentru că în 2022 Cupa Mondială se va disputa în Qatar, iar acolo, în timpul verii, temperaturile sunt extrem de ridicate. Pentru a evita canicula exagerată din timpul verii în Qatar, Comitetul Executiv al FIFA a decis, joi, ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să aibă loc în perioada noiembrie-decembrie, finala urmând să se dispute la 18 decembrie, de ziua naţională a ţării gazdă.

FIFA a menţionat că în principiu s-a convenit ca turneul să se desfăşoare într-o perioadă mai mică decât cele de la ediţiile precedente, „de exemplu în 28 de zile”.

Comitetul Executiv al forului mondial a respectat astfel recomandările grupului de lucru al FIFA care a pledat pentru disputarea în perioada de iarnă a Cupei Mondiale din Qatar, pentru a se evita temperaturile extrem de ridicate ce se înregistrează în zonă vara.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More