Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

,,Cupa Nan Marian” – primul concurs de schi al sezonului

0 58

Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, invită iubitorii sporturilor de iarnă sâmbătă, 21 ianuarie 2017, începând cu ora 12.00, pe ,,Pârtia Veche” din staţiunea Muntele Băişorii, la primul concurs de schi al acestui sezon, ,,Cupa Nan Marian”. Această competiţie se află la prima ediţie şi se doreşte a fi începutul unei frumoase tradiţii de acest fel.

            ,,Cupa Nan Marian” este un concurs ce se adresează tuturor practicanţilor de schi, indiferent de categoria de vârstă. Pe lângă evenimentul sportiv în sine, participanţii sunt invitaţi să se bucure de o coborâre cu torţe pe Pârtia Veche, în jurul orei 19.00, precum şi de o sesiune de jocuri transilvănene, program artistic ce urmează a se desfăşura la Pensiunea Montana. 

            Evenimentul este organizat de către Asociaţia Nan Marian, în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj, Pensiunea Montana, Teleski Băişoara, precum şi familiile Oprea Radu şi Berar Doru.

            Zai Marian Nan s-a născut în data de 4 noiembrie 1978, iar la numai 38 de ani (04.09.2016) a decedat, în scurta lui viaţă fiind considerat un adevărat stâlp al comunităţii.  Născut şi crescut în Băişoara, a fost mereu preocupat de sprijinirea localnicilor din comuna sa natală. S-a implicat în dezvoltarea infrastructurii din Muntele Baişorii, a contribuit la crearea de numeroase locuri de muncă pentru localnici, a sprijinit familiile sărace, fiind totodată unul dintre susţinătorii mişcării turistice din staţiunea Muntele Baişorii. În ultima perioadă a vieţii lui a dorit să ofere un sprijin mai mare comunităţii, devenind consilier local. Nan a fost întotdeauna motorul de bucurie şi speranţă al Muntelui Baişorii, determinându-i pe cei care l-au cunoscut să continue munca sa. Cupa Nan Marian este doar începutul unui proiect mai amplu pe care asociaţia, care îi poartă numele, doreşte să îl dezvolte pentru Baişoara şi pentru localnicii acestei comune. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More