Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cursuri gratuite pentru locuitorii din șase comunităţi rurale din Cluj

0 48

Două programe de perfecționare vor fi desfășurate în luna aprilie în județul Cluj pentru locuitorii din șase comunități. În perioada 8-12 aprilie vor avea loc cursuri gratuite pentru locuitorii din Gilău, iar în perioada 15-19 aprilie pentru cei din Mihai Viteazu, urmând ca în lunile mai, iunie și iulie să fie organizate cursuri și pentru locuitorii comunelor Iara, Tureni, Poieni și Vad.

În cadrul proiectului „Cariera în Rural – și noi învățăm, și noi acționăm”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, SC Global Commercium Development S.R.L va desfășura în perioada 8-12 aprilie 2013, respectiv 15-19 aprilie 2013, două programe de perfecționare gratuite pentru ocupaţia „Competențe anteprenoriale” – curs acreditat ANC (fost CRFPA).

Programul de perfecționare se va desfășura după cum urmează:

– în perioada 8-12 aprilie 2013, în localitatea Gilău, Strada Principală Nr. 723, jud. Cluj;

– în perioada 15-19 aprilie 2013, în localitatea Mihai Viteazu, Strada Căminului nr. 1127, Căminul cultural, com. Mihai Viteazu, jud. Cluj.

Grupul țintă al acestor cursuri este constituit de persoanele dezavantajate pe piața muncii (persoane inactive, în special femei, care se ocupă cu preponderență de activități casnice, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, în special tineri, persoane ocupate în agricultura de subzistență) din cele 6 localități incluse în proiect.

Următoarele patru serii de formare pentru ocupaţia „Competențe anteprenoriale” se vor desfășura în lunile mai, iunie și iulie, în localitățile Iara, Tureni, Poieni și Vad.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5, „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”.

Proiectul este implementat de Global Commercium Development în parteneriat cu firma spaniolă CaDMO Conocimiento SL.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More