Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cursuri suspendate în șapte școli în Sălaj. 95 de localități fără energie electrică

0 151

Fenomenele meteo extreme de duminică seara au lăsat 95 de localități din Sălaj fără energie electrică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență luând decizia suspendării temporare a cursurilor în șapte unități de învățământ ale căror clădiri au fost afectate de furtună.

Potrivit unei centralizări realizate în noaptea de duminică spre luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, din cauza rafalelor de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitațiilor, grindinei care au lovit duminică după-amiază județul Sălaj, din primele evaluări provizorii au rezultat următoarele pagube: 47 de copaci căzuți, două imobile inundate, 15 acoperișuri afectate, 13 stâlpi prăbușiți, 425 posturi de transformatoare afectate, 95 de localități și 36.653 abonați rămași fără energie electrică.

„Duminică seara, a fost convocat, la sediul ISU, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a luat măsuri pentru restabilirea cât mai repede a stării de normalitate. Astfel, s-a hotărât ca un număr de șapte unități de învățământ — Liceele tehnologice Ileanda și Gâlgău, Școlile primare din Fodora, Glod, Sântă Măria, Păușa și Școala Gimnazială Românași vor avea cursurile temporar suspendate până la remedierea defecțiunilor produse de fenomenele meteo, iar în funcție de dinamica evaluării, pot să fie suspendate temporar și activitatea altor unități de învățamânt din județ”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Sălaj.

Printre clădirile afectate de furtună se numără și biserica de lemn, monument istoric de secol XVII, din Poarta Sălajului, ce a fost puternic avariată duminică seara, vântul puternic ducând la prăbușirea turlei lăcașului de cult peste acoperiș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More