Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Curtea de Conturi – Plăți nelegale la Primăria Cluj-Napoca

0 121

Curtea de Conturi a publicat un raport prin care se afirmă existența unor plăți nelegale în cadrul primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit celor de la ziarul Adevărul, Curtea de Conturi Cluj a găsit mai multe nereguli în cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca. Aceste nereguli vizează plăți considerate nelegale, plăți efectuate pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care nu se lucrează.

„La nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Cluj-Napoca au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, suma depăşind 7 milioane de lei. De asemenea, au fost plătite nejustificat din bugetul local, drepturi de personal, reprezentând premii şi respectiv ore prestate în afara programului normal de lucru, sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, plăţi care exced cadrului legal aplicabil, în sumă de 1,39 milioane de lei”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

De partea cealaltă a baricadei, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au afirmat că raportul Camerei de Conturi Cluj va fi analizat, iar în condiţiile în care există concluzii care nu sunt în concordanţă cu punctul de vedere al instituţiei, se va acţiona procedural.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More