Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Curți inundate pe o stradă din Rodna

0 58

inundatie-gherla-6

Mai multe gospodării din localitatea bistrițeană Rodna au fost inundate ca urmare a precipitațiilor căzute în această după-amiază.

Este vorba despre mai multe curți ale unor locuințe de pe strada Grănicerilor. Acolo intervine Comitetul Local pentru Situații de Urgență, sătenii fiind monitorizați în permanență de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.

În urma fenomenelor meteo periculoase, intensificări de vânt, grindină și ploi însemnate, pe raza localității Rodna, mai multe gospodării au fost afectate. 
Imediat a fost activat Comitetul local pentru situații de urgență Rodna pentru înlăturarea efectelor produse de inundații. Voluntarii din localitate, sprijiniți de cei din localitatea Șanț și pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Sîngeorz Băi, au intervenit cu motopompe, patru vole și două buldoexcavatoare pentru degajarea carosabilului de pe Drumul Național 17 D (aproximativ 1 km) și opt drumuri comunale.
De asemenea, în urma unei estimări preliminare, au fost afectate circa 120 de gospodării (grădini, anexe şi curţi), dintre care 20 de locuințe (beciuri inundate). Pompierii militari şi voluntari, împreună cu CLSU Rodna, sprijină cetăţenii afectaţi de inundaţii, intervenţia fiind în curs de desfășurare.
În același timp, pompierii militari bistrițeni au fost solicitați să intervină pe strada Sucevei din localitate pentru înlăturarea unui copac căzut pe două autoturisme. Între timp unul din proprietari a reușit să scoată un autoturism, iar pompieri au eliberat celălalt vehicul de sub crengile copacului. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.
Tot în municipiul Bistrița pompieri voluntari intervin pentru scoaterea apei din beciuri inundate pe străzile Piața Centrala, Matei Eminescu și Albert Berger.
În continuare, COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ monitorizează situaţia operativă de la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, pentru a interveni în gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More