Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur cu magnitudinea 5 în Vrancea

0 55

cutremur-seism

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade s-a produs în această seară la ora 21.18, în zona Vrancea la o adâncime de 150 de kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade s-a produs în această seară la ora 21.18,  în zona Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului de Fizică a Pământului.

În cursul dimineţii de sâmbătă, un alt cutremur de 4,3 grade pe scara Riechter s-a produs, la ora 3.55, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău,potrivit aceleiaşi surse.

Cutremurul din această seară a fost resimțit în mai multe localități din zona centrului seismic și chiar și la București.

Tot astăzi, în aceeaşi zonă, au mai avut loc alte trei cutremure, de 3 şi 2.9 grade.
Mişcarea telurică s-a produs după un altul, ce a avut loc la 3:55, în dimineaţa de sâmbătă, de 4,3 grade pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 147 de kilometri.
Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Vălenii de Munte (26 km), Plopeni (41 km), Mizil (42 km), Boldeşti-Scăeni (42 km) şi Băicoi (47 km).
Miercuri seară, în Vrancea a avut loc un seism cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, fiind cel mai mare produs anul acesta în zonă. Un alt cutremur, de 4,7 grade, a fost înregistrat de în 23 ianuarie în aceeaşi zonă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More