Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur cu magnitudinea 5 în Vrancea

0 21

cutremur-seism

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade s-a produs în această seară la ora 21.18, în zona Vrancea la o adâncime de 150 de kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade s-a produs în această seară la ora 21.18,  în zona Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului de Fizică a Pământului.

În cursul dimineţii de sâmbătă, un alt cutremur de 4,3 grade pe scara Riechter s-a produs, la ora 3.55, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău,potrivit aceleiaşi surse.

Cutremurul din această seară a fost resimțit în mai multe localități din zona centrului seismic și chiar și la București.

Tot astăzi, în aceeaşi zonă, au mai avut loc alte trei cutremure, de 3 şi 2.9 grade.
Mişcarea telurică s-a produs după un altul, ce a avut loc la 3:55, în dimineaţa de sâmbătă, de 4,3 grade pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 147 de kilometri.
Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Vălenii de Munte (26 km), Plopeni (41 km), Mizil (42 km), Boldeşti-Scăeni (42 km) şi Băicoi (47 km).
Miercuri seară, în Vrancea a avut loc un seism cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, fiind cel mai mare produs anul acesta în zonă. Un alt cutremur, de 4,7 grade, a fost înregistrat de în 23 ianuarie în aceeaşi zonă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.