Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur de 5,4 în Vrancea. A fost resimțit în București, dar și în țările învecinate

0 52

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 şi a avut o magnitudine de 5,4 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,2 cât a fost anunţat iniţial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 97 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

„Cutremurul s-a simţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. (…) Nu au fost replici. Sunt posibile, dar vor fi mici, de 2, 3, maxim 4 grade. De obicei, la astea mici nu apar, este vorba totuşi de un cutremur mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului. 

„De la ora producerii cutremurului şi până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, potrivit unei informări postate de reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului cu magnitudine 5,2 pe scara Richter produs în zona seismică Vrancea şi care a fost resimţit puternic în Capitală, dar şi în alte zone şi că un echipaj va fi trimis în zona Centrului Istoric al Capitalei pentru verificări, zona fiind cunoscută pentru clădirile cu risc seismic.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

 

https://youtu.be/VU5KAlJnVfo

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More