Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur major în apropiere de centrala nucleară de la Fukushima. Autoritățile au ordonat evacuarea – VIDEO LIVE

0 75

Un cutremur de mare magnitudine, cotat iniţial la 7,3, s-a produs în apropierea coastei de est a Japoniei, în zona prefecturii Fukushima. Agenţia meteorologică japoneză a lansat o alertă de tsunami. Un val cu înălţimea de 3 metri se apropie de coastă, spun experţii. Seismul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri, în jurul orei locale 6 dimineaţa.

Cutremurul s-a simţit şi la Tokyo, la aproximativ 250 de kilometri distanţă de epicentru. Presa japoneză nu vorbeşte deocamdată despre pagube sau victime, dar scrie că autorităţile au început în regim de urgenţă verificări la două centrale nucleare, care au fost oprite. De asemenea, se vorbeşte despre evacuarea zonei de coastă vizate de valul de 3 metri. Magnitudinea seismului a fost revizuită de Institutul American de Geofizică la 6,9.

Cutremurul a fost urmat la o jumătate de oră distanță de o replică de 6,6 grade.

Pe 11 martie 2011, un cutremur produs aproximativ în aceeaşi zonă a provocat avarii majore a centralei nucleare de la Fukushima. Seismul a fost cotat atunci cu magnitudinea de 9,1 şi a provocat moartea a aproape 16.000 de oameni.

https://youtu.be/2weY8rSnkUM

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More