Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur în Mexic: Peste 250 de morți. Deocamdată nu s-au anunțat români printre victime

0 99

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în prezent, Ambasada României în Mexic nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului devastator din această ţară s-ar afla şi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deţine informaţii conform cărora printre victime s-ar afla şi cetăţeni români.

De asemenea, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea rezidenţilor români sau a rudelor acestora.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită să intervină, în funcţie de solicitări.

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns, miercuri la amiază, la peste 250 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters.

Vedeți mai jos proporțiile dezastrului:

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More