Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cutremur puternic în Sălaj. A fost resimțit până în Cluj

1 15.269

Un seism puternic s-a produs miercuri dimineața, în jurul orei 9, în județul Sălaj, cutremurul fiind resimțit la câteva zeci de kilometri distanță și în județul Cluj.

Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, cutremurul s-a produs la ora 9:00:06, la o adâncime de 10 kilometri, având o magnitudine calculată automat de 4,2 pe scara Richter.

Seismul a avut loc în apropiere de Zalău, însă mai mulți oameni povestesc că acesta a fost resimțit și în județul Cluj, la Florești, Turda, Dej și Cluj-Napoca, dar și în unele localități din județul Alba.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Zalău(2km), Jibou(24km), Cehu Silvaniei(26km), Șimleu Silvaniei(28km) şi Huedin(34km).

Institutul Național de Fizică a Pământului a revizuit magnitudinea cutremurului la 4,1 grade pe scara Richter. Acesta a fost localizat manual la ora 09:00:07, la o adâncime de 2 kilometri, la sud de Zalău, în zona localității Aghireș.

”În urmă cu puțin timp, în zona Crișana, din județul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Pentru evaluarea situației, au fost trimise in recunoaștere echipaje de pompieri”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

”Miercuri, în jurul orei 09.00 , în zona Crișana, din judetul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, au fost primite un număr de 15 apeluri prin intermediul 112, însă până în acest moment nu au fost semnalate pagube materiale (efecte negative) sau victime, în urma seismului”, informează reprezentanții ISU Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    La Cluj nimic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More