Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremur în Vrancea cu magnitudinea de 3 grade

0 35

Un seism cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 07.07, în Vrancea. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cele mai apropiate orașe de epicentrul cutremurului sunt Focşani, Mărăşeşti, Tecuci şi Adjud.

În zona Vrancea, de la începutul anului și până acum, au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More