Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremure în această dimineață în România

0 47

cutremur seism

Două cutremure s-au produs miercuri dimineaţă în Transilvania şi în zona Vrancea, acestea având magnitudini de 3,8 şi respectiv 3,5 pe scara Richter

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a anunţat că primul seism, produs la ora 03.18 la o adâncime de 150 de kilometri, a avut loc în Transilvania. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Târgu Secuiesc (20 km), Covasna (27 km), Târgu Ocna (32 km), Dărmăneşti (38 km ) şi Oneşti (41 km).

Cel de-al doilea cutremur, produs la ora locală 03.18 în zona Vrancea, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 88 kilometri.

Potrivit Agerpres, localităţile cele mai apropiate de epicentru Covasna (31 km), Târgu Secuiesc (44 km), Focşani (53 km), Râmnicu Sărat (55 km), Sfântu Gheorghe (59 km).

De la începutul acestei luni s-au mai produs alte două cutremure cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter, ambele în zona Vrancea.

Un cutremur puternic s-a produs în această noapte și în estul Japoniei de-a lungul coastei Pacificului. Cutremurul, care s-a produs la ora locala 09:19 (03:19, ora României) s-a produs la 400 de kilometri adâncime sub oceanul Pacific, la puțin peste 600 de kilometri sud de Tokyo. Clădirile din capitala japoneză s-au zguduit sub impactul cutremurului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More