Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cutremure în lanț în România. Seism după seism la Galați

1 49

cutremur-seism

Activitatea seismică din ultimele săptămâni este tot mai intensă în România. Zeci de cutremure au avut loc în ultima perioadă în zona Galațiului, doar în ultimele 12 ore fiind înregistrate șase seisme.

Încă de la momentul inundațiilor catastrofale de luna trecută gălățenii nu mai au pace și liniște. După perioada inundațiilor, care au distrus sute de gospodării și au luat și vieți omenești, gălățenii nu mai au parte de o viață liniștită din cauza cutremurelor.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă în judeţul Galaţi, la ora 7.37, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel de-al șaselea cutremur produs în zonă în ultimele 12 ore şi al 17-lea din ultimele 11 zile. Primele două seisme de miercuri, cu magnitudinea de 2,9, respectiv 3 grade, au avut loc seara, la un interval de cinci minute unul de celălalt. Următoarele două cutremure s-au produs la ora 04:37 şi la ora 04:43 şi au avut magnitudini de 3,6, respectiv 2,7 grade. Cel de-al cincilea cutremur a avut o magnitudine de 3 grade şi s-a produs la ora 05:52.

Surprinde adâncimea mică a cutremurelor care au avut loc la doar 5 km adâncime. Cele mai apropiate oraşe au fost Galaţi (17 km), Brăila (30 km), Măcin (38 km), Tecuci (51 km) şi Focşani (56 km).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More