Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dă-i în gât pe corupți! S-a lansat un portal pentru denunțători

0 160

teiadnaro-

Acțiunile tot mai dese ale Direcției Naționale Anticorupție și numărul tot mai mare de personalități care au ajuns după gratii pentru că au comis fapte de corupție au dus la nașterea unui portal dedicat în special acestor acțiuni.

TeiaDNA.ro vine în sprijinul denunțătorilor, oamenilor simpli care au fost martori ai unor fapte de corupție pe care nu le-au denunțat din diverse motive.

Ori n-au avut unde s-o facă, ori le-a fost frică de urmări. Acum, însă, au la dispoziție portalul TeiaDNA.ro, lansat doar de câteva zile în mediul online din România.

„Ai asistat la vreo faptă de corupție? Cunoști un funcționar public care a comis o infracțiune? DENUNŢĂ-L şi salvează-ţi ţara!”, se arată chiar pe prima pagină a site-ului.

Până în prezent au fost înregistrate 85 de denunțuri pe acest portal. Majoritatea denunțurilor au ca țintă personaje din capitală, însă nu doar în București se petrec fapte considerate a fi în afara legii de către denunțători.

Astfel, pentru județul Cluj momentan sunt vizate trei persoane: primarul Clujului, Emil Boc, primarul comunei Gilău, Dumitru Sfârlea și șeful serviciului de Urbanism din Primăria Cluj, Corina Ciuban.

teiadna cluj

La Bistrița, doar consilierul Vasile Șut a fost luat în colimator de un denunțător anonim, iar la Sălaj, primarul Zalăului, Radu Căpâlnașiu este și el vizat.

 

Ovidiu Nemeș, primarul din Sighetu Marmației, n-a scăpat nici el de un denunț, fiind înșirate mai multe fapte pe care se presupune că le-ar fi comis.

Majoritatea denunțurilor sunt făcute sub protecția anonimatului, astfel că nu se poate verifica veridicitatea acuzațiilor. Asta nu înseamnă că nu pot reprezenta un semnal de alarmă pentru organele abilitate să acționeze în lupta anticorupție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More