Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dacă Centura Dejului nu e… Va fi construit drumul Someș Expres, anunță Cornel Itu

0 1.711

Deși proiectul pentru centura ocolitoare a Dejului a fost dat la o parte, deputatul Cornel Itu anunță că în proiect există un nou drum numit Someș Expres.

Subiectul centurii ocolitoare a Dejului intră din nou în dezbatere, dar sub altă formă. Este vorba despre un nou concept numit drumul Someș Expres, precum afirmă deputatul PSD Cornel Itu.

După ce inițial centura ocolitoare a municipiului Dej a fost inclusă în Master Planul General de Transport, acesta s-a modificat ulterior într-o variantă care nu mai presupunea și construcția centurii, explică deputatul dejean înainte de a menționa faptul că se va construi un nou traseu în apropierea Dejului, acest drum Someș Expres.

În schimb deputatul a mai explicat și de ce proiectul pentru centura ocolitoare a Dejului a fost scos de -e listă

Legea bugetului de stat pe anul 2019 adoptată în data de 15 februarie a cuprins finanțarea lucrărilor pentru varianta de ocolire a municipiului Dej. Lucrarea, avand o valoare estimată a contractului este de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), a fost scoasă la licitație, însă în cadrul acestei proceduri a fost depusă o singură ofertă declarată neadmisibilă. Potrivit Raportului procedurii de anulare nr.92/52178/25.07.2019, în conformitate cu prevederile art.212 alin (1) lit a) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulteriore, conform cărora “Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a conractului de achiziție publică în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/ solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, a declarat Cornel Itu.

La finalul declarației sale de presă deputatul descrie noul proiect, drumul Someș Expres, ce va fi construit pe un traseu din vecinătatea municipiului Dej, pe direcția N-NE, drum ce are rolul de a prelua traficul de transit și periurban.

În schimb, o veste bună este construirea drumului Someș Expres al cărui traseu se află în vecinătatea municipiului Dej pe direcția N-NE avand totodată și funcțiune de ocolire a acestui municipiu precum și a celorlalte municipii în proximitatea cărora se va desfășura traseul, preluand traficul de transit și periurban care în prezent traversează localitățile. Pentru acest obicectiv a fost devansată promovarea procedurii de achiziție publică pentru “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia-Mare-Suceava: Lot 1 Baia Mare- Bistrița, Lot 2 Bistrița-Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei-Suceava”. Procedura este în derulare, aflandu-se în faza de verificare ANAP pentru postare în SICAP, a încheiat Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More