Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dacă meseria e brățară de aur, laptopul este colierul cu perle. Cum să îți alegi laptopul în funcție de meseria pe care o ai?

0 706

Laptopurile au fost și continuă să fie atât de folositoare tuturor, încât cu greu ne mai putem desprinde de acestea. Unul dintre motivele pentru care este atât de plăcut și de ușor este că poți să îți iei laptopul oriunde. Fie că te duci în vacanță și mai răspunzi la mailuri sau că te duci la cursuri și îl strecori fără probleme printre caiete și cărți sau orice altceva. Un lucru este cert și cu siguranță toți putem admite că laptopurile ne fac viața mai ușaoră și că ne ajută, indiferent de domeniul în care activăm. Fie că ești artist, arhitect, editor video sau doar faci muncă de birou, un laptop o să fie mereu o unealtă extrem de folositoare. Așa cum o generație trecută se numea „generația cu cheia la gât”, așa și generația de astăzi poate să se numească „generația cu laptopul în ghiozdan”.

Această bucată de metal sau palstic care se pliază și care este numită laptop a ajuns să țină locul mai multor lucruri. Laptopul a ajuns să fie atât caiet de notițe, jurnal, studio de editare, ciorna unui posibil scriitor sau caiet de sarcini.

Așa că, indiferent de meseria pe care o ai sau nevoile pe care le ai, un laptop mai mult ca sigur că o să te ajute atât în viața ta de zi cu zi, cât și la lucru. Dacă ești genul care aleargă toată ziua dintr-un loc în altul, ai și în acest caz nevoie de un laptop. Așa că, dacă ai dat de articolul acesta în timp ce făceai căutări amănunțite cu privire la un laptop nou, pentru că cel vechi parcă nu mai merge atât de bine, îți recomandăm să rămâi și să citești acest articol.

Ce opțiuni ai?

În linii mari, laptopurile fac aproximativ același lucru, doar că intervine și diferența de sistem de operare după care acestea funcționează. Iar un prim criteriu după care să îți alegi laptopul este în funcție de sistemul său de operare. Cum faci asta? Foarte simplu, te ghidezi după ce programe vrei să folosești pe el și scopul final pentru care îl cumperi. În piață există două mari opțiuni, ambele cu puncte forte. Este vorba despre Windows și macOS. Ca să mai ștergem din posibila confuzie, o să îți vorbim concret despre fiecare.

Gândește-te bine la sistemul de operare al laptopului

Să începem cu sistemul de operare macOS și ce laptopuri funcționează cu acest sistem. Laptopurile celor de la Apple funcționează cu acest sistem de operare la bord. Dacă ești editor video sau arhitect și programele de editare fac parte din rutina ta zilnică, mai mult ca sigur că un Macbook Pro este potrivit pentru tine. Acest Macbook Pro este cel mai performant model din toată suita Apple și este un mic monstru care este gata să facă față oricărei provocări. Însă, dacă ești iubitor al jocurilor pe calculator, nu îți recomandam Macbook Pro. El face treabă mai bună la capitolul editare, ci nu doar pentru că are specificații de top, ci pentru că ecranul și display-ul redau culori fidele, lucruri importante pentru un om care activează într-un domeniu creativ.

Am trecut de sistemul de operare macOS și de puterea unui Macbook Pro și ne îndreptăm atenția către laptopurile care au sistem de operare Windows. Aici avem o categoria mai largă de produse și de firme producătoare de laptopuri. Printre cele mai popualre este și Asus care face atât laptopuri accesibile ca preț, cât și laptopuri scumpe și specializate pe o ramură. Dacă faci muncă de birou obișnuită, îți recomandăm un Asus Vivobook. Însă, dacă ai nevoie de putere de procesare când lucrezi, îți recomandăm un Zenbook de la Asus.

Acestea au fost recomandările din acest articol și indiferent de ce laptop ți-ai alege, ambele sisteme de operare sunt bune și pregătite să fie testate de către tine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More