Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dacă n-ar fi ”U” – Peste 5.000 de suporteri au mărșăluit pe străzi în Cluj-Napoca – FOTO/VIDEO

0 76

Centrul Clujului a răsunat joi seara de scandările suporterilor, adunați în număr mare în Piața Unirii pentru a-și arăta atașamentul față de spiritul ”Șepcilor roșii” și al culorilor Universității Cluj.

Alături de nume de legendă din istoria clubului sportiv clujean, dar și împreună cu zeci de componenți ai clubului sportiv ”Universitatea Cluj” din diverse ramuri sportive, peste 5000 de suporteri au cântat și au scandat timp de aproape trei ore în centrul orașului.

Marșul de solidaritate al suporterilor clujeni s-a nimerit să aibă loc fix în ziua în care ”U” Cluj a scăpat de faliment. Asta nu i-a domolit însă pe suporterii Universităţii, care s-au adunat în Piața Unirii, începând cu ora 17.

După aproape o oră de cântat și țopăit în fața statuii lui Matei Corvin, suporterii alb-negrilor au pornit în marș pe bulevardul Eroilor, care a devenit în scurt timp o mare de steaguri și fulare în culorile Universității. De la cel mai bătrân dintre participanți, până la bebeluși purtați în brațe de către părinții lor, sau căței echipați din bot până în vârful cozii în culorile clubului, cu toții au  scandat cu tot sufletul pentru susținerea echipei lor de suflet.

„Slavă ție, studenție” a răsunat ca pe stadion din piepturile a mii de suporteri, iar ”Ce m-aș face eu, ce te-au face tu, dacă n-ar fi „U” a devenit imnul acestui marș, cântat până la epuizarea glasurilor de miile de participanți.

Chiar dacă a fost un eveniment de mare risc, marșul ”șepcilor roșii” s-a desfășurat fără evenimente neplăcute. Chiar la începutul marșului liderii de galerie au solicitat din partea suporterilor să nu fie aprinse torțe sau petarde, după ce o pocnitoare a răsunat pe Eroilor, iar fanii s-au conformat. Abia spre finalul marșului, când coloana de manifestanți au ajuns la Primăria Cluj-Napoca, și-au făcut apariția și câteva torțe și fumigene, dar asta n-a făcut decât să sporească spectacolul de lumină și culoare.

Suporterii s-au întors apoi în Piața Unirii, unde marșul de susținere a clubului Universitatea Cluj s-a încheiat, la fel de pașnic cum a început, iar suporterii s-au retras spre casele lor împăcați cu gândul că au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că Universitatea Cluj a avut joi seara cei mai frumoși, inimoși și împătimiți susținători.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1087694891293277.1073742190.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More