Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dacian Nastai este noul antrenor principal al Unirii Dej după plecarea lui Militaru. Alți jucători se despart de clubul dejean

0 1.961

Unirea Dej a comunicat numele noului antrenor principal după ce în urmă cu câteva zile anunțase despărțirea de Dragoș Militaru, cel care a dus clubul de pe malul Someșului la cea mai bună performanță din istorie.

Dacian Nastai (50 de ani), noul antrenor principal al Unirii Dej, a antrenat-o în ultimul sezon pe Unirea Constanța, tot în Liga 2, echipă cu care a retrogradat în Liga 3.

”Dacian Nastai s-a născut pe 6 martie 1973, la Satu Mare. Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Oradea și deținător al licenței PRO, noul tehnician al Unirii Dej a mai antrenat Olimpia Satu Mare, Someșul Satu Mare, Sportul Șimleu Silvaniei, Luceafărul Oradea, iar în ultimul sezon al Ligii 2 s-a aflat pe banca Unirii Constanța. Anterior, a lucrat la academia FCSB-ului, pregătind formația secundă a “roș-albaștrilor”, precum și pe cea U19.

Ca jucător, a îmbrăcat tricoul echipelor Someșul Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Gaz Metan Mediaș, FC Bihor și VSE Erd, din a doua ligă maghiară”, sună prezentarea pe care i-o face Unirea Dej lui Dacian Nastai.

Am ales Unirea Dej deoarece este un proiect într-o continuă dezvoltare, în care sunt angrenaţi profesionişti la toate nivelurile şi oameni care iubesc fotbalul. Discuţiile avute cu conducerea, la care s-a adăugat şi întâlnirea finală, decisivă de altfel, cu domnul primar Morar Costan, m-au făcut să iau hotărârea de a face parte din acest proiect.

Proiectul început aici este unul sănătos, în care s-au făcut paşi normali spre înainte, fără să se sară etape, iar lotul este unul echilibrat, cu jucători care în viitor vor avea posibilitatea să intre în vizorul echipelor din prima ligă. Rezultatele din ultimul sezon au fost spectaculoase, implicarea jucătorilor a fost maximă, iar asta înseamnă că staff-ul a făcut o treabă foarte bună. Cu această ocazie, îl felicit pe Dragoş Militaru pentru rezultatele obţinute aici şi îi urez multă baftă în carieră.

Zilele acestea discutăm despre tot ceea ce înseamnă lotul Unirii Dej; trebuie să vedem cine va mai pleca, pentru că există interes pentru mai mulţi jucători care au făcut diferenţa sezonul trecut, dar şi ce jucători vom putea aduce, în funcţie de bugetul avut la dispoziţie. Ulterior, după ce vom creiona lotul, vom stabili de comun acord, cu conducerea administrativă şi cu staff-ul, un obiectiv cât mai realist şi mai îndrăzneţ pentru sezonul viitor”, a declarat Nastai.

Dragoș Militaru, cel mai bun antrenor din Liga a II-a, s-a despărțit cu greu de clubul dejean, după trei ani și jumătate pe banca tehnică.

,,S-a încheiat un capitol frumos din viața mea, din care plec cu amintiri și realizări unele mai frumoase ca altele. Consider că așa e mai bine pentru ambele părți în acest moment. Rămân cu gândul că, în acești 3 ani și jumătate, împreună cu echipa și staff-ul, am reușit să aducem emoție, entuziasm și fericire multor oameni și ne-am atins toate obiectivele propuse indiferent de situațiile cu care ne-am confruntat. Sunt mândru că, după acești ani de muncă, mai mulți jucători pot face pasul la Liga 1 sau la alte echipe cu potențial ridicat. Mulțumesc tuturor celor care au înțeles ce îmi doresc și au fost lângă mine în acești 3 ani și jumătate. Mă refer aici la club, staff, suporteri și la toți cei din jurul echipei care ne-au susținut fie și în cel mai mic mod. Doresc mult succes pe mai departe tuturor! HAI UNIREA!”, a declarat Militaru.

Oficialii clubului l-au dorit în continuare pe Militaru la echipă, dar au explicat de ce nu s-a mai ajuns la un acord.

,,La sfârșitul lunii mai, contractul dintre FC Unirea Dej și Dragoș Militaru a ajuns la final, astfel că, după aproape trei ani și jumătate, drumurile noastre se despart. În cadrul unei întâlniri cu Consiliul Director și cu primarul municipiului Dej, Morar Costan, tehnicianului în vârstă de 33 de ani i s-a propus prelungirea angajamentului, în condiții care au răspuns în mare măsură solicitărilor acestuia și interesului clubului, însă antrenorul Dragoș Militaru și-a exprimat dorința de a alege în această nouă etapă a carierei un alt drum profesional. Urmare a acestei poziții, Comitetul Director și primarul municipiului Dej i-au mulțumit antrenorului Dragoș Militaru pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului și i-au urat mult succes în continuare. Totodată, ambele părți și-au exprimat aprecieri pentru munca depusă și dorința păstrării unei relații de respect reciproc”, a transmis Unirea Dej.

Unirea a rămas fără golgheterul sezonului trecut. Alex Pop a plecat la Oțelul Galați

FC Unirea Dej anunță despărțirea de Dorian RAILEAN, Bogdan CHECICHEȘ, Răzvan MATIȘ, Ciprian CĂLUGĂR și Gabriel BUTA. Cu cei doi portari nu s-a prelungit contractul pentru sezonul viitor, iar ultimii trei s-au reîntors la cluburile de unde au fost împrumutați.

Le mulțumim pentru toate realizările avute în tricoul alb-albastru și le dorim mult succes în continuare!”, a anunțat Unirea Dej pe Facebook.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More