Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Darius, băiatul bolnav de cancer din Dej, a strâns banii pentru tratamentul din Germania

0 129

darius-rogojan-cu-mingea-messi

Familia lui Darius Rogojan, adolescentul din Dej bolnav de cancer pentru care s-au făcut numeroase campanii umanitare în ultima perioadă, a adunat în sfârșit banii necesari pentru tratamentul în Germania.

La vârsta la care alți copii se bucură de iarnă, de zăpadă și-și pierd toată ziua la săniuș sau cu patinele, Darius Rogojan suferă cumplit. La doar 14 ani, Darius Rogojan a fost diagonsticat cu tumoră talamică bilaterală şi urmează să plece la o clinică din Germania pentru a efectua tratamentul ce constă în radioterapie cu protoni.

“Am trimis toată documentaţia în Germania şi aşteptăm ca în zilele următoare să fim anunţaţi când va începe Darius tratamentul. Am strâns aproximativ 30.000 de euro, suma necesară pentru radioterapia cu protoni. E posibil să mai apară şi cheltuieli neprevăzute, ne va costa şi chimioterapia… În România, cinci zile de chimioterapie ne-au costat o mie de euro. Dar avem resurse. La nevoie, o să facem şi credite”, a declarat ieri, pentru Libertatea, Alin Rogojan, tatăl lui Darius.

Darius a beneficiat de numeroase campanii umanitare desfășurate în ultima perioadă, atât la Dej, cât și la Cluj, evenimente în urma cărora s-au strâns banii necesari pentru tratamentului dejeanului în străinătate.

“În decembrie, s-a organizat în Dej Cupa Călin Zanc, o competiţie de minifotbal la care au participat 12 echipe, în care, printre alţii, s-au aflat şi foşti colegi ai lui Zanc de la Universitatea Cluj. Banii strânşi în urma acestui eveniment i-au fost donaţi lui Darius. Este vorba despre aproximativ 6.000 de lei”, a precizat Alin Rogojan. Tot pentru Darius la Dej s-a organizat și un târg de Moș Nicolae cu produse hand-made create de elevi, dar și un concert de colinde la Nireș.

De asemenea, Darius va fi transportat gratuit la clinica din Germania de un echipaj SMURD.

„Darius nu s-a simţit prea bine de Sărbători, a stat la pat cu perfuzii. Mingea de la Messi îl ajută, însă, să suporte totul. Nu se desparte de ea. Am vorbit cu un prieten să facă un suport pe care să o aşezăm, ca să nu se deterioreze”, a mai spus părintele lui Darius, făcând referire la mingea pe care Darius a primit-o de la starul Barcelonei, Lionel Messi. Acesta i-a făcut și o invitație adolescentului din Dej să participe în vara acestui an la Barcelona la un meci pe Nou Camp, după ce Darius se va face bine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More