Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

De azi, fermierii pot obtine adeverinte de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pentru accesarea de credite

0 47

saps - credite

Fermierii vor putea lua, începand de azi, 6 august, adeverinte pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă – campania 2014, care intenţionează să acceseze credite pentru finantarea activitătilor curente, anuntă Agenţia de Plăti şi Interventie pentru Agricultura (APIA).
Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverinţa prin care confirma faptul ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru schema de plata unica pe suprafată (SAPS), pentru anul 2014, şi că au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, pana la data emiterii adeverintei, conform reglementarilor în vigoare.

Pot beneficia de aceasta adeverinţa fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetectie) numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, in adeverinţa se va menţiona suprafata determinata pentru plata în cadrul schemei SAPS şi faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenita aferenta SAPS, respectiv 120 euro/ha.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, în cadrul acestui tip de conventie incheiata de banci cu APIA.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More