Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

De ce jucătorii de cazino sunt obsedați de sloturi? Motive mai puțin cunoscute

0 224

Atunci când descoperi un lucru care te încântă, ai vrea să te bucuri de aceasta cât mai mult timp. Așa funcționează lucrurile și pentru jucătorii de cazino, care devin cu ușurință obsedați de jocurile cu sloturi, fără să-și mai dea seama când anume au depășit bariera dintre normal și anormal. De la rotiri gratuite fără depunere, la iluzia unui câștig major și până la fascinația de un rezultat necunoscut, sunt extrem de multe lucruri care pot crea dependență într-o perioadă relativ scurtă, iar asta fără să fie vorba neapărat vorba despre investiții sau câștiguri majore de bani. Situația poate deveni instant o problemă, căci există acel factor de entuziasm, cu greu de controlat și anticipat.

Socializare – dacă se joacă offline 

Era digitală a schimbat puțin regulile jocului, astfel că foarte multe persoane aleg să se joace online. Printre preferințele lor se numără și sloturile, care sunt poate cele mai populare opțiuni de gambling. Totuși, experiența este ceva mai intensă atunci când sloturile sunt jucate offline, pentru că asta aduce un factor extra, mai exact avantajul de a putea socializa în viața reală cu oameni cu care se împart pasiuni comune.

Aspectul social are un rol important în decizia de a lua parte la un joc, astfel că atunci când împarți ceva fascinant cu cineva lângă tine, atunci când se împart impresii, totul devine mai fascinant. În ceea ce privește versiunea online, aceasta poate deveni o obsesie când tot ce înseamnă discuții se rezumă la discuții pe chat. Nici atmosfera de cazino nu este una tocmai facil de neglijat, dar nu ignora nici ce și cât dedici sloturilor.

Sloturile, o metodă de terapie?

Problema dependenței de jocuri, mai ales de păcănele, este una ce nu trebuie ignorată, mai ales că aceasta poate avea efecte majore pe termen lung și dacă simptomele nu sunt sesizate. Controlul de sine este un factor major în moderarea cu tact a situației.

Și totuși, se pare că unul dintre motivele pentru care cei mai mulți jucători dezvoltă o obsesie pentru jocurile de sloturi este tocmai faptul că acestea le distrag atenția de la lucruri mai relevante sau mai dureroase. Cineva ar putea alege să rămână conectat la astfel de jocuri, tocmai în ideea de a neglija probleme psihologice mai mari, multe dintre ele, cel mai probabil, în strânsă legătură cu trecutul. Deși, cele mai multe persoane se joacă pentru a se simți mai bine, la final ar putea să se simtă, dimpotrivă, mai rău.

Împrejurimi întunecate – ce înseamnă?       

Există diverse studii care au ales se concentreze asupra comportamentului jucătorilor de cazino online, iar cei care preferă sloturile ar avea o anume predilecție. Mai exact, aceștia au dezvoltat ceea ce este descris ca împrejurimi întunecate (dark flow). Asta înseamnă că intră într-o anumită stare care îi fac să uite de ceea ce îi înconjoară, pentru că sunt pe deplin absorbiți de sloturile la care participă.

Cele mai multe concluzii au arătat că metoda de evadare din realitate este doar un pretext pentru a scapă de depresie sau de probleme reale. Fenomenul, unul extrem de periculos, poate scăpa ușor de sub control și poate avea un impact major asupra vieții individului – efecte negative, în mare parte, atunci când nu sunt conectați la jocuri, iar vibe-uri pozitive doar când sunt conectați la sesiunile de joc.

Pierderi deghizate drept câștiguri 

Sloturile moderne de joc servesc promisiuni multiple de câștig. Iar deseori asta funcționează pentru participanții la jocuri, care cred că se pot îmbogăți peste noapte, cu minim de efort. Cu cât câștigul ăla important întârzie să apară, cu atât devine mai greu să se renunțe la joc și se face, la propriu, o obsesie din a fi prezent tot mai mult și mai mult.

Pe lângă așteptarea aceea de a vedea un jackpot important, toată călătoria aceasta este una încărcată cu emoții, cu adrenalină, ceea ce cu greu se găsește în viața reală și nu se vrea să renunțe atât de la ușor la aceasta. Totul devine repetitiv, timpul pare să aibă o altă dimensiune și nimic altceva nu mai contează. Cu toate că pierderile sunt dese, iar câștigurile lipsesc sau sunt nesemnificative, dar doar dau impresia de succes și lasă o încredere falsă.

Cum să faci sloturile să devină un obicei sănătos

Și totuși, sloturile nu trebuie să însemne neapărat ceva negativ. Cu un simţ al încrederii, cu control, cu obiceiuri sănătoase asumate, acestea pot fi ceva plăcut de experimentat de fiecare dată când se caută un mijloc de distracție, că până la urmă despre asta este vorba, despre a petrece câteva minute sau ore diferite.

Poți începe prin a deveni conștient de timpul pe care îl dedici activității de jocuri online. Ca să iți fie mai ușor, setează alarme pentru ca la interval de cel puţin o oră să ieși din sesiunea de gaming de pe platforme. Mai apoi, ţine o evidență a câștigurilor și pierderilor pe care le ai atunci când te joci, ca să poți să faci o medie între investițiile făcute și avantajele financiare primite. Cazinourile online găsesc constant metode de a reține atenția participanților când vine vorba despre sloturi. Tocmai aceste avantaje promise tind a mențină interesul și să devină rapid o obsesie, doar că totul poate degenera instant în a pierde bani pe care nu ți-i permiți. Iar acesta este un scenariu pe care ai vrea să-l eviți – până la urma, este o afecțiune reală, alimentată de motive cât se poate de diferite. Desi se poate trata, mai întâi trebuie identificată, asumată și abia apoi eliminată din viața individului, care riscă să devină tot mai trist și nemulțumit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More