Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

De ce să folosiți jaluzele interioare? Avantajele și posibilele dezavantaje ale acestora

0 478

Se pare că un produs atât de clasic precum jaluzelele interioare nu are nevoie de nicio prezentare. Cu toate acestea, achiziționarea de jaluzele este o investiție pentru mulți ani de acum încolo. Prin urmare, este de înțeles că fiecare detaliu este important atunci când vine vorba de luarea unei decizii. Am compilat toate avantajele și dezavantajele jaluzelelor interioare din punct de vedere practic și estetic.

De ce merită să alegeți jaluzelele interioare?

Versatile și foarte flexibile în ceea ce privește gestionarea luminii, jaluzelele interioare, din aluminiu și / sau lemn au și numeroase alte avantaje – descoperiți-le și profitați la maximum de potențialul lor!

Gestionarea perfectă a luminii naturale

Ca și alte tipuri de jaluzele, jaluzelele interioare ne permit să controlăm intrarea luminii. Acest lucru este de la sine înțeles. Ceea ce este special la ei este că o fac într-un mod foarte precis. Cu alte cuvinte, putem nu numai să coborâm și să le ridicăm la înălțimea dorită, ci și să înclinăm lamelele pentru a direcționa lumina după bunul nostru plac. În timpul zilei, de exemplu, acestea ne permit să evităm reflexiile pe ecranul calculatorului sau al televizorului, iar noaptea ne facilitează somnul prin întunecarea camerei. De asemenea, acestea pot crea un efect impresionant de lumină și umbră.

Ne izolează de căldură și frig

Jaluzelele interioare ne izolează atât de căldura, cât și de frigul din exterior. În acest fel, putem menține temperatura potrivită în cameră indiferent de perioada anului. Și există un truc care ne ajută să realizăm acest lucru. Pentru a încălzi camera iarna, se recomandă ca partea concavă a lamelelor să fie orientată spre interior, iar dacă dorim să evităm supraîncălzirea vara, partea concavă trebuie să fie orientată spre exterior.

Ne protejează viața privată

Lamele jaluzelelor interioare nu sunt transparente, prin urmare, în poziția închisă, acestea asigură o intimitate totală. Pe de altă parte, dacă înclinăm discret lamelele, putem vedea afară fără să fim văzuți.

Rezistă bine la umiditate

Ne referim la jaluzelele interioare din aluminiu și PVC. Prin urmare, aceste modele pot fi utilizate în încăperi în care există multă umezeală, cum ar fi baia și bucătăria, fără a exista riscul ca acestea să se deterioreze.

Ușor de întreținut

Acestea sunt o alegere perfectă pentru bucătării și alte încăperi în care petrecem mult timp în timpul zilei, nu numai pentru că sunt bine adaptate la umiditate, ci și pentru că se curăță rapid. Pentru a îndepărta petele și praful, ștergeți pur și simplu cu o cârpă umedă sau uscată.

Au o valoare decorativă

Să nu uităm că jaluzelele interioare sunt, de asemenea, un element decorativ. Versatile și minimaliste, acestea se pot integra în orice spațiu. Datorită liniilor lor simple, acestea nu fură lumina reflectoarelor, ci accentuează caracterul camerei dumneavoastră. De exemplu, jaluzelele interioare din aluminiu sunt o alegere bună pentru camerele moderne, industriale sau în stil scandinav. Jaluzelele din lemn sunt perfecte pentru interioarele clasice sau de epocă. Pentru a se integra mai bine în decor, puteți alege dintr-o gamă largă de culori, cu un finisaj mat sau lucios. Deși cele mai populare sunt tonurile neutre, cum ar fi albul, griul și bejul, putem opta și pentru o culoare strălucitoare, dacă vrem să iasă în evidență.

Care sunt posibilele dezavantaje ale jaluzelelor venețiene?

Jaluzelele interioare pot prezenta, de asemenea, anumite inconveniente. Deși nu trebuie să ne descurajăm, merită să le avem în vedere.

– Dacă doriți să vă bucurați de întuneric total în timpul zilei, jaluzelele interioare nu sunt o opțiune bună, deoarece vor lăsa întotdeauna să treacă o parte din lumină. În acest caz, este mai bine să alegeți jaluzele externe.

– Trebuie remarcat faptul că lamelele jaluzelelor din lemn și bambus sunt realizate dintr-un material natural, viu, care poate reacționa la condițiile de mediu. Prin urmare, vă sfătuim să nu le folosiți în încăperi umede.

– De asemenea, în cazul lemnului, pot apărea variații de nuanță și granulație. În general, acest lucru nu este considerat un defect, ci o valoare adăugată care face din fiecare jaluzea o piesă unică. Dacă, totuși, acesta este un dezavantaj pentru dumneavoastră, vă putem recomanda jaluzele venețiene din imitație de lemn.

– Prețul jaluzelelor din lemn sau bambus poate părea puțin cam mare, mai ales dacă aveți o fereastră mare sau mai multe deschideri de acoperit. Pe de altă parte, modelele de jaluzele interioare din aluminiu sunt o opțiune foarte accesibilă, fiind în același timp un produs de calitate. În plus, magazinele lansează adesea diverse tipuri de promoții, astfel încât este posibil să vă cumpărați jaluzelele perfecte la un preț mult mai mic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More