Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

De la 1 Mai se dă startul la LOTERIA CARDURILOR

0 49

pos_card_atm_plata

O campanie menită să-i încurajeze pe români să folosească mai mult plățile cu cardul la cumpărături va debuta la începutul lunii mai. Astfel, de la 1 Mai, cine va plăti cu cardul va avea şanse mari la câștigarea unui premiu. 

Programul Loteria Cardurilor are menirea de a-i convinge pe români să folosească tranzacţiile cu cardul, având în vedere că România este printre ultimele țări din Uniunea Europeană din punct de vedere al plăţilor electronice.

Prin acest program, toate plăţile făcute de o persoană fizică sau juridică într-o lună vor fi înscrise automat la extragere.

Programul este similar Loteriei fiscale demarate de Guvern, însă premiile sunt în sume fixe: în fiecare lună, 300 de români care folosesc carduri Mastercard sau Maestro la cumpărături sau pentru plata facturilor vor primi câte 500 de lei, iar 10 dintre cei mai norocoşi vor avea în plus, în conturi, 15.000 de lei.

Prin astfel de campanii, dar şi prin creşterea numarului de POS-uri şi scăderea comisioanelor bancare, companiile de profil speră să ajungă din urmă în mai puţin de şapte ani statele vechi europene, informează România TV.

Chiar dacă plăţile electronice au comisioane zero, cardul în sine atrage după sine o cheltuială suplimentară. Pe lângă cele de emitere şi de administrare anuală, sunt şi comisioane de interogare a soldului şi de retragere a banilor la bancomate. Marea majoritate, mai mari acum faţă de începutul lui noiembrie 2014.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More