Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DE LA ȘCOALĂ LA SPITAL. 16 elevi din Negrilești duși la spital de mai multe ambulanțe – FOTO/VIDEO

0 57

ELEVI TRANSPORTATI LA SPITAL SMURD SAJ-2

Un apel la 112 a anunțat faptul că la o școală din Negrilești județul Bistrița mai mulți copii acuzau stări de rău, dureri de cap și amețeli.

La fața locului au fost trimise două echipaje SMURD precum și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță. Din primele informații primite de la fața locului se pare că este vorba de nouă elevi, conștienți, afirmativ cu stări de greată.

Din informațiile primite de la fața locului se pare că 16 copii au fost transportați la spital de către echipajele medicale aflate la fața locului. Cauza probabilă a incidentului este faptul că în clasa unde învățau elevii, încălzirea se făcea pe lemne, și se pare că aceștia au fost intoxicați cu monoxid de carbon.

Mai mulți copii care acuzau stare de greață și vărsături au fost trimiși acasă de profesori, iar ulterior au fost chemați înapoi pentru a fi transportați la spital.

Potrivit plt. maj. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN, s-a constituit o comisie alcătuită din pompieri, responsabili de la Direcția de Sănătate Publică, dar și polițiști, care a deschis o anchetă în acest caz și urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul, în urma căruia 15 copilași au ajuns la spital.

Pentru ca toți copii să fie transportați la spital, ambulanțele au făcut două drumuri între Negrilești și spitalul din Beclean. Mai întâi au fost transportați cei care se simțeau mai rău, pentru ca apoi ambulanțele să se întoarcă după ceilalți copii.

ACTUALIZARE:

La ora 11.18, s-a primit un apel în Dispeceratul Integrat I.S.U. – S.A.J. Bistriţa-Năsăud, în care asistenta medicală de la C.M.I. Negrileşti solicita asistenţă medicală pentru un copil cu stare de greaţă, cefalee, posibil intoxicat cu monoxid de carbon, copilul aflându-se afirmativ la C.M.I.

Timp de o oră, mai multe apeluri pe numărul unic de urgenţă au informat faptul că nouă copii ar prezenta simptome similare, astfel au fost alocate, progresiv, două echipaje SMURD, terapie intensivă mobilă şi prim ajutor şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Alţi şase copii s-au prezentat pe rând, însoţiţi de părinţi, la dispensatul medical din imediata apropiere a unităţii de învăţământ. În consecinţă, au fost alocate în sprijin alte două autosanitare aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Din fericire, copii sunt în afara oricărui pericol, la 14 dintre ei le-a fost administrat oxigen, iar după stabilizare, toţi cei 15 copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, au fost transportaţi la C.P.U. Beclean pentru continuare investigaţiilor medicale.

În continuare, organele abilitate fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului, se arată în comunicatul de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit unei informări a ISU BN, în cursul după-amiezii un al 16-lea copil de la aceeași școală a fost și el transportat la spital după ce a acuzat probleme de sănătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More