Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

De mâine începe la Dej taxarea parcărilor din zona centrală

1 60

primarie centru dej

Primăria municipiului Dej a finalizat acțiunea de amenajare a parcărilor cu plată din centrul orașului, începând de mâine șoferii care parchează în zonele special amenajate fiind nevoiți să plătească taxa de parcare.

Până acum au fost amenajate parcări cu plată în următoarele locații: Piața Bobâlna, Strada 1 Mai- zona primăriei, Piața 22 Decembrie și 16 Februarie, Strada George Coșbuc.

În aceste zone au fost amplasate parcometrele, care au fost conectate la rețeaua electrică, și au fost marcate locurile de parcare cu culoare albastră urmând ca de mâine, 10 iulie, parcările cu plată să fie funcționale în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-18:00.

Parcările cu plată sunt destinate autoturismelor, microbuzelor și autovehiculelor de transport marfă sub 3,5 tone.

Taxa pentru parcare va putea fi plătită prin parcometre, tichete de parcare, care vor putea fi cumpărate de la chioșcurile de ziare sau casieria primăriei și abonamente ce pot fi solicitate la Serviciul Tehnic.

Taxele de parcare vor avea următoarele valori:
– parcare autoturism – 1 leu/oră;
– parcare microbuze şi autovehicule transport marfă sub 3,5 t – 2 lei/ oră;
– abonament( tichet) zilnic parcare autoturisme – 5 lei/ 10 ore;
– abonament( tichet) zilnic parcare microbuze şi autovehicule transport marfă sub 3,5t – 10 lei/ 10 ore;
– abonament lunar parcare autoturisme – 50 lei/lună;
– abonament lunar parcare microbuze/ autovehicule transport marfă sub 3,5t- 120 lei/ lună.

Potrivit primarului Costan Morar, într-o primă fază va exista o perioadă de acomodare a conducătorilor auto cu noile condiții de parcare din centrul orașului, ceea ce înseamnă că în următoarele zile șoferii vor fi atenționați că au parcat pe locurile cu taxare, însă nu vor fi amendați dacă nu plătesc parcarea.

Edilul spune că abia din 15 iulie vor începe să curgă și amenzile pentru cei care nu respectă reglementările în vigoare privind parcările cu taxă. Asta înseamnă că până marți, 14 iulie, conducătorii auto care parchează mașinile în zonele amintite vor fi doar avertizați de către polițiștii locali și vor fi instruiți cum să procedeze pentru a-și achita taxa de parcare, urmând ca de miercuri plata taxei să devină obligatorie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. orban petru spune

    Exista in aceste amenajari ,locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati, si daca da care sunt tarifele pentru acestea ? Multumiri pentru rezolvarea gropilor de la podurile de intrare dinspre Bistrita.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More