Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

De sărbători să fim mai buni! Concert de colinde caritabil pentru Yasmina, fetița care are nevoie de o inimă nouă

0 157

Un concert caritabil de colinde va fi organizat luni, 19 decembrie, de la ora 19, la Sala Sporturilor din Dej, eveniment la care oamenii inimoși sunt invitați să doneze bani pentru o cauză umanitară: ajutarea unei fetițe în vârstă de 8 ani din Panticeu, pentru care singura șansă la viață o reprezintă un transplant de inimă.

”La vârsta de 8 ani, greutățile Yasminei sunt mai multe decât ale unui om mare. Boala cardiacă severă de care suferă și celelalte afecțiuni (Cardiomiopatie dilatativa, Insuficienta cardiaca, Intoleranta la gluten) îi pun în pericol viața, de care încă nici nu a reușit să se bucure.Singura ei șansă este un transplant de inimă, dar până la găsirea unui donator compatibil, fetița are nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei. Din păcate, micuța, originară din comuna Panticeu, are un singur om pe lume alături, bunica ei, întrucât a fost părăsită de mamă și este nerecunoscută de tata.

În aceste condiții, viața ei stă în mâinile noastre, a celor care o putem ajuta să facă față costurilor tratamentului și sa aibă șansa la o viață normală. Ea are nevoie de transplant cardiac, însă starea ei actuală nu permite efectuarea investigațiilor premergătoare transplantului.

Cei de la Spitalul de Copii Cluj, unde este internată Yasmina au început un tratament care sa îi amelioreze starea clinică, astfel încât să poată fi transferată la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș (fetița este înscrisă pe lista de transplant) să efectueze un cateterism cardiac, care este obligatoriu înaintea transplantului. Deoarece medicația care este aprobată în România nu o mai ajuta, medicii au început de săptămâna trecută un alt tip de tratament, care se folosește în Europa, dar care nu este încă omologat în România.
Este foarte scump (1 fiola de Levosimendan/Simdax costa 4700 lei si are nevoie de o fiolă pe săptămână)”, spun organizatorii spectacolului caritabil.

„Cu prima fiolă ne-am descurcat, însă pe viitor va avea nevoie de mai multe fiole, mai ales că e posibil să aștepte și un an sau doi ani până se găsește o inimă compatibilă pentru transplant”, spune dr. Rodica Grigoraș.

Din cauza intoleranței la gluten, fetița mai are nevoie de alimente fără gluten, care iarăși implică costuri destul de mari.

„Am fost în vizită la Yasmina zilele trecute și am găsit-o plângând, motivul fiind dorul de mama ei. Am aflat de la medicul care o supraveghează că salonul în care este tratată de aproape un an de zile a început să îi fie Yasminei ca o a doua casă”, a spus părintele protopop Ioan Buftea.

Radio Renașterea, prin campania „Renaște Speranță” și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Dej au deschis un cont în care puteți face donații pentru Yasmina Fluieraș.

Titular cont: Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca, filiala Dej

Nr. Cont: RO31RNCB0108147824550001

Cod Swift: RNCB_RO_BU

afis-concert-colinde-yasmina

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More