Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Dealul Torocului a luat-o la vale. Lucrările de extindere și modernizare a Parcului Balnear Toroc afectează zona – FOTO/VIDEO

1 160

Începute în luna decembrie a anului trecut, lucrările de extindere și modernizare a Complexului Balnear Toroc au urmări și asupra zonei înconjurătoare, una care arată de parcă e pe cale să se prăbușească în adâncurile pământului.

Un cititor al site-ului Someșeanul.ro ne-a semnalat pe adresa redacției situația din zona Parcului Balnear Toroc, la trei luni după demararea lucrărilor de extindere și modernizare.

Parcul Balnear Toroc asa cum nu se vede! În spatele viitoarelor panglici, ce se vor tăiate cât mai repede, lucrările de la Toroc creează un impact negativ asupra mediului și locuitorilor din zonă. Știm cu toții cum se lucrează în zona Dejului, la foc rapid și bineînțeles făcând pipi pe locuitorii acestuia.

Acum dealul pe care se va reconstrui zona de agrement de la Toroc a luat-o la vale, la propriu. Bineînțeles că nu interesează pe nimeni, mai ales pe Primarul nostru Morar Costan.

În curând și casele din zonă ar putea dispărea, pentru că lucrările sunt doar la început! O parte semnificativă a pășunii a dispărut sigur și definitv!”, este mesajul unui locuitor al Dejului, care a publicat imaginile de mai jos și pe o rețea de socializare.

Referitor la lucrările de la Parcul Balnear Toroc, primarul Costan Morar a declarat azi, în cadrul ședinței Consiliului Local Dej pe luna martie, faptul că lucrările se derulează anevoios din cauza terenului dificil din zonă.

”Mi-am propus să finalizez în luna iunie-iulie această lucrare. Dar nu este ușor, este chiar foarte foarte greu. Nu depinde doar de primar execuția într-un timp așa de scurt, așa cum îmi doresc eu, depinde de situația care este în teren. Cum am spus, este un teren foarte dificil, cu mlaștini, cu zone sărate, cu puțuri de sare, unde trebuie să intervenim”, a spus Costan Morar, referindu-se la lucrările de consolidare a solului din zona menționată.

Panică printre localnicii din zonă

Între timp, însă, de la demararea lucrărilor și până acum, cei care au case în zona respectivă asistă neputincioși cum pământul din zona caselor lor o ia la vale. Văzând cu ochii, terenul alunecă spre vale, iar crăpăturile uriașe din sol se adâncesc de la o zi la alta.

Oamenii se tem că în scurt timp alunecările de teren o să le afecteze și curțile și casele, aflate la doar câțiva metri de buza dealului.

Graficul de execuție a lucrărilor

Lucrarea ar trebui să dureze șase luni. Potrivit graficului de execuție întocmit de arhitectul Dorin Munteanu, prima lună a graficului de execuție este rezervată achizițiilor și lictației, pentru ca din a doua lună să înceapă organizarea de șantier și demolări-terasamente. În a treia lună de execuție se va lucra la infrastructură, suprastructură și instalații, iar din luna a patra a proiectului se va trece la finisaje și amenajări interioare, pentru ca la final, în ultima lună, a șasea, să se lucreze pe partea de utilare și dotare.

Proiectul de extindere și modernizare a Parcului Balnear Toroc are o valoare totală de 4 milioane de lei, fiind prevăzut să fie finalizat în luna iunie a acestui an. În paralel, în zonă s-a derulat un alt proiect, în valoare de 300.000 de lei, ca o lucrare separată, pentru consolidarea versantului, fiind lucrări de forare și de introducere a unor piloni de rezistență.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Urania spune

    Vladimir Bologa e o adresa falsa. E Malina, consiliera primarului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More