Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Debitele râurilor, în creștere în următoarea săptămână

0 69

Debitele medii zilnice ale râurilor din țară vor fi în general în creștere, în următoarele șapte zile, din cauza precipitațiilor prognozate și propagării, relevă prognoza hidrologică pentru râurile din România publicată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru intervalul 7 mai, ora 7:00 – 13 mai, ora 7:00.

În ultimele două zile ale intervalului debitele vor fi în creștere doar prin propagare și numai pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari.

Hidrologii precizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din nordul, vestul și centrul țării, tot în ultimele două zile ale intervalului, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Potrivit INHGA, debitul fluviului Dunărea la intrarea în țară, pe secțiunea Baziaș, va fi staționar în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 6.900 metri cubi/secundă, dar cu o tendință de creștere la sfârșitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai, de 7.250 m.c/s.

În aval de Porțile de Fier, debitele Dunării vor fi în creștere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în ușoară scădere pe sectorul Gruia — Corabia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More