Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Decizie pentru Dej și Gherla. Barurile și restaurantele se închid, terasele scapă

0 1.443

Mircea Abrudean și reprezentanții Consiliului Județean pentru Situații de Urgență au anunțat suspendarea activității localurilor din Dej și Gherla începând din data de 7 octombrie.

În urma unei conferințe de presă prefectul județului Cluj și cei de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au anunțat faptul că se suspendă activitatea localurilor (restaurante, baruri, cafenele) și a sălilor de jocuri de noroc de pe raza municipiilor Dej și Gherla începând de la data de 7 octombrie.

Această măsură a fost luată datorită ratei de incidențăa cazurilor de Covid-19 și anume 1,5 cazuri la mia de locuitori. Totuși această decizie a suspendării activități nu se aplică teraselor. Acestea rămân deschise dar cu respectarea anumitor restricții.

Această măsură va rămâne în vigoare până la scăderea ratei de incidență a cazurilor de Covid-19 în zonele numite.

ACTUALIZARE COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CLUJ

Pentru terase se stabilește păstrarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

De asemenea, începând tot cu data de 7 octombrie se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

Nu în ultimul rând, de mâine, 6 octombrie, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej și Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla trec la scenariul 3 de funcționare/planul roșu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More