Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – A votat pe listele suplimentare deși nu are acest drept

0 929

Polițiștii clujeni efectuează cercetări în două dosare penale privind infracțiunea de fraudă la vot. Un caz a fost înregistrat la Dej.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj până la acest moment au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar 6 sunt în curs de soluționare.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanța, județul Constanța, și-ar fi exercitat dreptul la vot la o secție situată în municipiul Turda.

De asemenea, polițiștii muncipiului Dej au fost sesizați despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot, a votat pe o listă suplimentară.

Pentru a preveni posibile evenimente negative, vă recomandăm respectarea legislației electorale, a regulilor de conviețuire socială, precum și a celor privind combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More