Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

DEJ: Alte 10 rezultate pozitive în comunitățile de romi. Totalul depășește 60 de confirmări

0 3.276

Alte 10 rezultate pozitive la infecția cu COVID-19 au fost confirmate până luni dimineață în ceea ce privește comunitățile de romi din Dej.

Numărul total al persoanelor din comunitățile de romi din Dej, confirmate cu infecția cu noul tip de coronavirus, depășește 60, după ce alte 10 persoane au fost declarate pozitive în urma testelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică.

După ce zilele trecute s-au efectuat peste 100 de teste în aceste comunități, ambulanțele au ridicat sâmbătă o parte dintre cei confirmați pozitiv. Astfel, doar de la o adresă de pe strada Mihai Viteazu din Dej au fost preluate 10 persoane, iar de pe strada Brândușei alte persoane au luat calea clinicilor specializate din Cluj-Napoca.

Rezultate pozitive s-au înregistrat și în zona Sărata, dar și pe strada Macazului, iar de la o adresă de pe strada Nicolae Iorga au mai fost ridicate alte 5 persoane. Acestora li s-au adăugat și persoane declarate pozitive de la o casă de pe strada 1 Mai.

Potrivit datelor noastre, totalul ajunge la 66 de persoane. 13 persoane au fost confirmate la începutul săptămânii trecute, alte 26 de persoane au fost ridicate vineri seara, 13 persoane au fost transportate sâmbătă la amiază și apoi alte 4 spre seară, pentru ca până luni dimineața să mai fie confirmate încă 10 cazuri.

Autoritățile au luat măsura carantinării la domiciliu a persoanelor aflate în contact direct cu cei deja confirmați pozitiv. Cei care au rămas acasă sunt strict supravegheați de forțele de ordine, care vor avea grijă zi și noapte a aceștia să respecte izolarea la domiciliu și să nu iasă din case.

Potrivit primarului Costan Morar, autoritățile locale supraveghează atent situația în cele 10 comunități de romi din oraș, dar în același timp le asigură și cele necesare traiului, având în vedere că sunt izolați la domiciliu.

Există 10 locații unde avem izolați de 7-8 zile. Am dispus cu domnul prefect continuarea izolării în așa fel încât să avem echipaje la fiecare locație în parte pentru că dorim să ne protejăm restul populație din municipiul Dej.

Costan Morar

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More