Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Dej – Amenzi între 100 și 500 de lei pentru cei care nu păstrează curățenia orașului

0 646

Primăria Municipiului Dej a lansat o campanie de informare cu privire la păstrarea curățeniei pe raza orașului.

Primăria Municipiului Dej a derulat ieri, 16 iulie, o primă acțiune de distribuire a pliantelor din cadrul Campaniei de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei în municipiului Dej.

„Haideți să ne păstrăm orașul curat nu de teama amenzilor ci din respect pentru locul în care trăim și față de noi înșine! Depinde de fiecare dintre noi să ne păstrăm orașul curat!” au transmis reprezentanții primăriei.

Această campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei în municipiului Dej și la respectarea regulilor de bună conduită în zonele publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, etc.) apare sloganul ”Depinde de fiecare dintre noi să ne păstrăm orașul curat!” și cuprinde mai multe etape.

În prima etapă a campaniei, dejenii sunt informați cu privire la importanța respectării normelor de conduită în zonele publice, zone de agrement și păstrarea curățeniei în oraș precum și cu privire la sancțiunile pe care le riscă dacă le încalcă. Informarea se va face prin intermediul rețelelor de socializare, mass-media, și prin acțiuni de distribuire de flyere și publicare de afișe cu mesajul campaniei. 

În cea de a doua etapă vor fi realizate și panouri de informare cu privire la regulile de conduită în zonele publice și sancțiunile pe care cetățenii le riscă dacă le încalcă. Aceste panouri vor fi amplasate la locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, parcuri, etc.

La ultimul pas ca intra în scenă Poliția Locală Dej care va realiza acțiuni punctuale de verificare a respectării regulilor de bună conduită în zonele publice și păstrarea curățeniei în oraș. Acțiunile Poliției Locale Dej vizează identificarea și sancționarea celor încalcă aceste reguli cu amendă de la 100 la 500 lei. Conform prevederilor HCL 57/30.03.2018: „Este interzisă aruncarea în altă parte decât în locurile special destinate (containere, coșuri de gunoi), a hârtiilor, a cojilor de semințe și fructe, a altor resturi, a ambalajelor care au ca rezultat murdărirea străzilor, parcurilor, piețelor, a altor locuri sau clădiri publice, ori a mijloacelor de transport în comun”.

Totodată pentru sesizări cetățenii municipiului Dej pot apela numărul de telefon 0731311797 (Poliția Locală).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More