Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – Angajații fabricii Vibracoustic Romania sunt în grevă. Cer majorarea salariilor

0 9.649

Angajații fabricii Vibracoustic Romania din Dej sunt în grevă încă de ieri, după ce conducerea companiei a refuzat solicitările muncitorilor de a le majora salariile.

Surse din cadrul companiei ne-au informat că angajații au fost amenințați de cei din conducere cu desfacerea contractului de muncă dacă vor dezvălui în presă ceea ce se întâmplă în fabrică.

Totuși, mai mulți angajați ne-au transmis pe adresa redacției nemulțumirile lor cu referire la relația contractuală cu Vibracoustic România. Conform acestora, operatorii au intrat în grevă începând cu schimbul de ieri dimineață, refuzând să intre în fabrică și schimbul de ieri după-amiază, dar și cel din această dimineață.

Angajații au solicitat majorarea salariilor cu 10% și bonuri de masă de 40 de lei pe zi, însă conducerea le-a oferit o majorare de doar 6,7% și bonuri de 37 de lei.

De altfel, o majorare de 5% a salariilor a fost implementată deja începând cu luna aprilie, retroactiv, însă angajații spun că ei nu au semnat niciun act adițional la contract care să prevadă această majorare. Tot angajații ne-au mărturisit faptul că cei din conducerea companiei le-au transmis că luna viitoare vor primi și restul de 1,7% pentru lunile aprilie și mai, ca astfel majorarea să ajungă la 6,7%.

Cu toate acestea, angajații nu sunt mulțumiți de această majorare și spun că nu acceptă oferta conducerii, fiind fermi în poziția lor de a primi salarii cu 10 procente mai mari.

De asemenea, în grevă japoneză ar fi și personalul TESA al companiei, care a solicitat o majorare de 15% a salariilor, dar a primit doar 2%.

Am încercat să obținem un punct de vedere oficial din partea conducerii companiei, însă nu am reușit din cauză că numerele de telefon pentru contact, afișate pe pagina web a Vibracoustic, nu pot fi apelate.

Pentru detensionarea acestei situații, astăzi este așteptată sosirea la Dej a directorului companiei, care va veni din Germania pentru a sta de vorbă cu angajații și pentru a negocia cu liderii acestora situația contractuală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More