Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. Atelier de lucru pentru cei mai talentați elevi la pictură – FOTO

0 143

vernisaj artistul din mine Dej (2)

Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej a găzduit în această după-amiază, de la ora 16,  primul atelier de lucru din cadrul proiectului educațional ”Artistul din sufletul meu”.

Proiectul educațional ”Artistul din sufletul meu” vizează valorizarea lucrărilor elevilor din școlile dejene care dețin abilități excepționale în domeniul picturii și artei prin organizarea unor ateliere de lucru comune în care să realizeze creații proprii.

Primul atelier de lucru s-a desfășurat în această după-amiază la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” și s-a bucurat de un real succes. Organizatorii acestui proiect, Anca Pașca și Laura Boian – cu sprijinul lui Cornel Itu, spun că au vrut să unească elevii prin artă, învățându-i totodată să lucreze împreună, să socializeze și să se cunoască mai bine.

La atelier au participat nu mai puțin de 39 de elevi de la școlile din Dej (Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ”Someș”, Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Mihai Eminescu și Școala Gimnazială Specială).

Elevii participanți au lucrat cu multă pasiune și dăruire. Pentru majoritatea dintre ei pictura reprezintă un hobby și nu doresc să facă din asta o sursă de venit. ”Inițial m-am gândit să merg la arhitectură, dar mi-am schimbat opțiunea. Însă asta va rămâne un loc de scăpare și relaxare și o fac mereu cu plăcere”, a declarat Mara Costin, elevă în clasa a X-a la LAPI. ”Am început să desenez de mică, iar doamna profesoară Silvia Pop m-a îndrumat în drumul meu spre artă. Ceea ce fac este foarte ușor pentru mine, pun în orice creație foarte multă pasiune”, a explicat și Cristinemari Țopan, cls. a X-a D, LAPI.

Lucrările realizate astăzi vor fi jurizate în data de 28 mai, iar cele mai bune 6 lucrări (de la cele două secțiuni) vor fi premiate atât cu bani, cât și cu produse.

O zi mai târziu, joi, 29 mai, va avea loc un vernisaj la Muzeul Municipal Dej, unde lucrările vor fi vândute, urmând ca o parte din bani să ajungă la autorii lucrărilor, iar o altă parte înspre cazuri sociale.

Organizatorii spun că așteaptă cât mai multă lume la vernisaj și că, dacă vor avea succes cu acest proiect educațional, promit să realizeze și cea de-a doua ediție, la fel ca la Târgul Mărțișorului sau Târgul lui Moș Nicolae.

AUTOR: Antonia Marchiș și Raluca Prunean (Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More