Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. Au demarat lucrările în cadrul proiectului european de modernizare a străzilor – VIDEO

0 54

Morar Costan - modernizare strazi Dej

Primăria Municipiului Dej anunță demararea lucrărilor de modernizare a străzilor din Dej în cadrul proiectului pe fonduri europene.

Proiectul pe fonduri europene ” Modernizare străzi în Municipiul Dej” este în  plină desfășurare. Lucrările au demarat pe două coridoare: coridorul 4 (străzile: Teilor, Ciceului, Simion Bărnuţiu, Petru Maior,  Iosef Attila) și coridorul 7 (străzile: Griviţei, Ion Creangă, I.L.Caragiale, Gh.Bariţiu, Traian).

În prezent se intervine pe străzile Griviței, Ion Creangă, Teilor, Ciceului și Iosef Attila, iar începând de săptămâna viitoare se vor demara lucrările pe strada Nicolae Titulescu și Liviu Rebreanu, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul vizează modernizarea a 23 de străzi din municipiu pe o lungime de 26 km și are termen de finalizare luna decembrie a anului 2015.

„Așa cum am promis, pentru că știu utilitatea acestui proiect și termenul scurt de implementare al lui, după stabilirea câștigătorului am făcut toate demersurile pentru urgentarea tuturor procedurilor  necesare începerii lucrărilor.

În acest sens, după semnarea contractului cu firma câștigătoare în data de 30 septembrie, în 2 octombrie am convocat deținătorii de utilități, diriginții de șantier, proiectantul și constructorul, în vederea predării amplasamentelor, respectiv străzilor. În data de 3 octombrie s-a emis ordinul de începere a lucrărilor, lucrări care au și început în data de 4 octombrie.

Așa cum am afirmat, din cele 7 coridoare am demarat în prima fază intervențiile pe coridoarele 4 și 7 iar în prezent se lucrează pe străzile:

– Teilor, Ciceului și Iosef Attila-coridor 4

– Griviței și Ion Creangă –coridor 7

În cadrul lucrărilor pe străzile Griviței și Ion Creangă , s-au făcut excavări și se lucrează la rigolele carosabile de colectare a apelor pluviale, pe străzile Teilor, Ciceului și Iosef Attila, pozarea conductei de colectare a apelor pluviale, iar pe strada Teilor s-a finalizat excavarea și a început realizarea fundației drumului.

Lucrări similare se vor desfășura în continuare pe străzile:

– Simion Bărnuţiu, Petru Maior- coridorul 4

– I.L.Caragiale, Gh.Bariţiu, Traian – coridorul 7

Începând de săptămâna viitoare este programată demararea lucrărilor pe strada Nicolae Titulescu din coridorul 2 și Liviu Rebreanu, coridorul 5.

Proiectul este unul amplu și deosebit de complex de aceea implementarea lui  pe fiecare stradă, necesită corelarea cu realitățile din teren, aspecte care le studiez împreună cu toți cei implicați, la vizitele în zonele în care se lucrează, tocmai pentru a adapta lucrările la necesitățile fiecărei zone.

Realizarea acestui mare proiect este responsabilitatea mea, de aceea așa cum m-am implicat în demararea, finanțarea, aprobarea și semnarea proiectului, mă implic personal și pe parcursul implementării lui, până la finalul lucrărilor”, precizează primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More