Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – Au început lucrările pentru construcția magazinului Kaufland

1 9.606

Primăria Dej transmite că au început lucrările pentru magazinul Kaufland.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Dej transmit că au început lucrările pentru construirea supermarketului Kaufland, pe strada Crângului (în zona din spatele benzinăriei OMV) pe o suprafață de 5 575 mp.

Iată că eforturile pe care le-am făcut pentru ca dorința dejenilor de a avea un magazin Kaufland la Dej se materializează și arată încă o dată că speculațiile vehiculate de-a lungul timpului pe această temă au avut în spate doar rea-voință. În tot acest timp, nu am renunțat în a face tot ceea ce depinde de mine pentru a duce la îndeplinire cerințele dejenilor și după nenumărate discuții cu reprezentanții firmei, până la urmă am reușit să îi conving și au acceptat zona la intersecția cu Ocna Dej, drumurile naționale și europene (în zona din spatele benzinăriei OMV), a declarat primarul Dejului, Morar Costan.

Totodată edilul a menționat că investitorii au fost foarte greu de convins pentru a construi un astfel de supermarket la marginea orașului. A fost foarte de greu să îi conving pe investitori să construiască un astfel de supermarket la marginea orașului, deoarece planurile de extindere Kaufland prevăd ca în orașele cu o populație de sub 50.000 de locuitori, investițiile să se facă în zone locuite, cu vad comercial mare iar orașul nostru nu dispune de suprafața necesară conform acestor cerințe specifice ale investitorului care să permită amplasarea supermarket-ului cu tot ce presupune un astfel de obiectiv, a mai adăugat Morar Costan.

Nu în ultimul rând edilul a explicat întârzierile acestui proiect, deoarece în cazul unor astfel de investiții complexe „pot apărea, și apar, dificultăți ori blocaje, de aceea termenele transmise sunt unele estimate”. De asemenea investiția fiind a unei firme private, aceasta „transmite autorității publice locale termenele pentru demararea lucrărilor”.

Așa cum știm cu toții pe parcursul realizării unor astfel de obiective de investiție complexe pot apărea, și apar, dificultăți ori blocaje, de aceea termenele transmise sunt unele estimate. Investiția este a firmei private, aceasta fiind cea care transmite autorității publice locale termenele pentru demararea lucrărilor, pentru finalizarea acestora și deschiderea propriu-zisă a magazinului, estimată peste aproximativ 7 luni. Un lucru este cert. Lucrările au început iar dejenii au de anul acesta Kaufland în orașul lor, așa cum și-au dorit, a încheiat primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Unde dracu are Dejul drum european în zona OMV? Ce dracu ne tampim de tot?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More