Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Dej: Avocatul poporului s-a sesizat din oficiu într-un caz privind moartea unui bebeluș

1 1.012

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bebeluș din orașul Dej, care a murit la trei zile de la naștere, după ce un medic ar fi refuzat să consulte mama, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Mass-media a publicat reportajul intitulat „Bebeluș din Dej, mort la trei zile după naștere, din cauza unui medic arab, care a refuzat să o consulte pe mamă”, în care era prezentată situația unui sugar, care, după doar trei zile de la naștere, s-a stins din viață, în urma refuzului medicului care monitoriza sarcina mamei, să o consulte sau să îi facă o ecografie pacientei.

”Conform articolului de presă, când femeia se afla în a opta lună a sarcinii, s-a simțit rău și a mers la doctor, pe care nu l-a găsit la cabinet. Ca urmare a acestui fapt, femeia a mers la Spitalul Dej, acolo unde lucra medicul, însă acesta a refuzat să o consulte, motivând că avusese destui pacienți în ziua respectivă”, precizează comunicatul de presă publicat de Avocatul Poporului.

Tânăra din Dej a povestit pentru reporterii Observator că, după ce a rămas însărcinată, a fost consultată şi monitorizată de un medic arab, la cabinetul particular al acestuia. Ulterior, când era însărcinată în luna a opta, femeia s-a simţit rău şi a mers la medicul arab pe care însă nu l-a găsit la cabinetul particular. Astfel, tânăra a mers la spitalul din Dej, acolo unde medicul arab lucra, însă acesta a refuzat să o consulte. Doctorul a refuzat să o consulte în spital pe motiv că avusese destui pacienţi în acea zi, iar drept urmare, femeia a fost consultată de un alt medic, a doua zi.

Seria greşelilor a continuat şi în ziua naşterii, având în vedere că, din nou, niciun medic nu i-a făcut femeii ecografie pentru a observa poziţia fătului. Femeia a născut natural, cu acelaşi medic, care a anunţat-o că în spital nu există medic anestezist şi implicit nici posibilitatea unei operaţii cezariene. Din nefericire, bebeluşul a murit asfixiat din cauza cordonului ombilical înfăşurat în jurul gâtului, după aproximativ trei zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Daniel spune

    Da numele medicului umflata aroganta…ca si cum ai dat si alte nume….da nume cap de porc !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More