Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Avocatul poporului s-a sesizat din oficiu într-un caz privind moartea unui bebeluș

1 982

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bebeluș din orașul Dej, care a murit la trei zile de la naștere, după ce un medic ar fi refuzat să consulte mama, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Mass-media a publicat reportajul intitulat „Bebeluș din Dej, mort la trei zile după naștere, din cauza unui medic arab, care a refuzat să o consulte pe mamă”, în care era prezentată situația unui sugar, care, după doar trei zile de la naștere, s-a stins din viață, în urma refuzului medicului care monitoriza sarcina mamei, să o consulte sau să îi facă o ecografie pacientei.

”Conform articolului de presă, când femeia se afla în a opta lună a sarcinii, s-a simțit rău și a mers la doctor, pe care nu l-a găsit la cabinet. Ca urmare a acestui fapt, femeia a mers la Spitalul Dej, acolo unde lucra medicul, însă acesta a refuzat să o consulte, motivând că avusese destui pacienți în ziua respectivă”, precizează comunicatul de presă publicat de Avocatul Poporului.

Tânăra din Dej a povestit pentru reporterii Observator că, după ce a rămas însărcinată, a fost consultată şi monitorizată de un medic arab, la cabinetul particular al acestuia. Ulterior, când era însărcinată în luna a opta, femeia s-a simţit rău şi a mers la medicul arab pe care însă nu l-a găsit la cabinetul particular. Astfel, tânăra a mers la spitalul din Dej, acolo unde medicul arab lucra, însă acesta a refuzat să o consulte. Doctorul a refuzat să o consulte în spital pe motiv că avusese destui pacienţi în acea zi, iar drept urmare, femeia a fost consultată de un alt medic, a doua zi.

Seria greşelilor a continuat şi în ziua naşterii, având în vedere că, din nou, niciun medic nu i-a făcut femeii ecografie pentru a observa poziţia fătului. Femeia a născut natural, cu acelaşi medic, care a anunţat-o că în spital nu există medic anestezist şi implicit nici posibilitatea unei operaţii cezariene. Din nefericire, bebeluşul a murit asfixiat din cauza cordonului ombilical înfăşurat în jurul gâtului, după aproximativ trei zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Daniel spune

    Da numele medicului umflata aroganta…ca si cum ai dat si alte nume….da nume cap de porc !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More