Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej. Câinii comunitari au luat cu asalt spațiile de joacă pentru copii

4 107

caini maidanezi Dej

Situația câinilor comunitari și pericolul pe care aceștia îl reprezintă pentru populație este subiectul principal de discuție al românilor în ultimele două zile, după ce un copil de 4 ani a murit într-un parc din București fiind mușcat de câini.

Locuitorii din toate zonele țării discută intens în aceste zile care ar fi soluțiile pentru ca situația câinilor fără stăpân ce circulă nestingheriți pe străzi să fie rezolvată.

Între timp, pe rețelele de socializare, sunt mulți cei care trag semnale de alarmă cu privire la zonele unde câinii comunitari par să fie stăpâni.

Este cazul și în Dej, un utilizator Facebook postând o fotografie cu următorul mesaj: ”Nici la Dej situația câinilor fără stăpân nu e mai strălucită. Așa arată un loc de joacă pe strada Unirii.”

Aceasta nu este singura zonă din Dej unde câinii maidanezi se simt ca la ei acasă. Imagini ca cea postată de Cătălin Rata pe Facebook pot fi văzute pe viu în mai multe zone din cartierele Dealul Florilor sau 1 Mai. Iar autoritățile locale par neputincioase în fața acestei realități.

Se caută mereu vinovați, responsabilitatea este aruncată dintr-o curte în alta, dar deocamdată nu s-au emis soluții pentru această situație. Iubitorii de animale și cei care sunt implicați în organizațiile de protecție a animalelor arată cu degetul spre autorități, în timp ce autoritățile dau vina pe oamenii care hrănesc câinii maidanezi, sau pe cei care-i abandonează pe drumuri.

Se vorbește tot mai aprins în ultimele zile despre eutanasierea câinilor fără stăpân, soluție considerată criminală de iubitorii de animale, dar îmbrățișată de autoritățile locale.

La Cluj situaţia „e ţinută sub control”

Potrivit unei statistici realizate de directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Cluj, Dorin Duma, 450 de clujeni au fost muşcaţi de diferite animale în acest an.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în oraş „situaţia este ţinută sub control” cu ajutorul Serviciului de Ecarisaj al Regiei Autonome a Domeniului Public. Edilul Clujului spune însă că autorităţile ar trebui să reanalizeze oportunitatea eutanasierii câinilor fără stăpân, care nu îşi găsesc un adoptator.

Și la Bistrița se dorește eutanasierea câinilor fără stăpân

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, spune că aşteaptă să treacă proiectul de lege privind eutanasierea câinilor și crede că fără o astfel de lege problema nu poate fi rezolvată: ”Vrem să eutanasiem câinii care nu sunt revendicaţi, dar aşteptăm o lege care să ne permită să facem acest lucru.

Sute de persoane mușcate de câini la Baia Mare

Doar în luna august a acestui an la Baia Mare s-au înregistrat 119 persoane mușcate de câini. Chiar dacă de la începutul anului s-a demarat o acțiune de prindere a câinilor comunitari, ce au fost duși în adăposturile special amenajate, maidanezii încă sunt în număr foarte mare pe străzile orașului.

Cei care ascund maidanezii de autorități sunt amendați în Sălaj

Autorităţile din Sălaj s-au lovit de o problemă neobișnuită în încercarea de capturare a câinilor comunitari de pe străzi. Asta pentru că, în mai multe localități în momentul când echipajele de ecarisaj au ajuns să strângă câinii de pe străzi n-au mai găsit niciunul. S-a descoperit apoi că unii localnici care știau de campaniile hingherilor, adăposteau câinii de pe străzi în propriile curți, pentru ca după plecare hingherilor să fie lăsați înapoi în stradă.

Acele persoane au fost amendate de polițiști, iar anchetele în acest sens continuă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Ina Suciu spune

  neputincioase?? imi sunt dragi catei insa am asistat la o lupta …doamneeeeeee in fata la Flora!!!!

 2. Ina Suciu spune

  neputincioase?? imi sunt dragi catei insa am asistat la o lupta …doamneeeeeee in fata la Flora!!!!

  1. Eutanasiati Maidanezii spune

   Spalate pe cap cu ei …

 3. Eutanasiati Maidanezii spune

  Maidanezii iau cu asalt toata romania si omoara pe cine vor ei si cind vor ei !! Eutanasiati odata pentru totdeauna toti maidanezii din romania si castrati zoofilii psihopati .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More