Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej, capitală regională a roboticii în weekend. CNAM organizează a doua ediție Someș Tech Challenge

0 371

Colegiul Național Andrei Mureșanu Dej organizează în acest weekend a doua ediție a Someș Tech Challenge. Echipei Vectron din Dej i se vor alătura, într-o competiție palpitantă, echipe din Alba, Bihor, Maramureș și Cluj. Intrarea este liberă și toți cei interesați sunt invitați să-și susțină echipele preferate!

În data de 9 iunie 2018, în cadrul sălii de sport a Colegiului Național “Andrei Mureșanu” Dej, începând cu ora 9:00, va avea loc a doua ediție a competiției de robotică “SOMEȘ TECH CHALLENGE “. Competiția este una regională și este organizată de către echipa de robotică a colegiului, Team Vectron. Intrarea este liberă și toți cei interesați sunt invitați să-și susțină echipele preferate!

Această idee s-a conturat în anul 2017 atunci când, pentru prima oară, Colegiul Național Andrei Mureșanu Dej a participat la concursul național de robotică organizat sub egida BRD și Nație prin Educație, BRD First Tech Challenge. După această primă experiență echipa colegiului au organizat primul concurs regional de robotică, Someș Tech Challenge, în vara aceluiași an 2017.

În acest an, de asemenea, echipa Vectron a participat pentru a doua oară la BRD First Tech Challenge, unde s-a clasat pe locul 7 în liga sa și de asemenea a câștigat Motivate Award. Datorită dorinței de a acumula cât mai multă experiență și de a populariza robotica, dar și studiul științelor tehnice printr-o abordare practică, echipa Vectron și CNAM au hotărât organizarea celei de a doua ediții a Someș Tech Challenge.

La această competiție vor lua parte echipe de pe raza Transilvaniei, XEO din Alba Iulia, MODUS VIVENDI din Oradea, ESENTZA ROBOTICS din Beclean, CYBERMINDS din Baia Mare și trei echipe din Cluj-Napoca, PHOENIX, PRIMETECH și HYPE.

Totul se va desfășura în sala de sport din incinta liceului, începând cu orele 9:00, sâmbătă, 9 iunie. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook a echipei Vectron.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More