Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. Cei mai talentați elevi la pictură și-au expus lucrările FOTO/VIDEO

0 195

Vernisaj Dej 2

Muzeul Municipal Dej a găzduit astăzi o expoziție cu vânzare, care a făcut parte din proiectul educațional ”Artistul din sufletul meu”. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, sute de dejeni participând la vernisaj.

Proiectul educațional ”Artistul din sufletul meu” a vizat valorizarea lucrărilor elevilor din școlile dejene care dețin abilități excepționale în domeniul picturii și artei prin organizarea unor ateliere de lucru comune în care să realizeze creații proprii. Evenimentul a avut ca parteneri mai multe școli dejene – Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ”Someș”, Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Mihai Eminescu și Școala Gimnazială Specială.

Lucrările au fost expuse la vânzare, astăzi, la Muzeul Municipal Dej. La expoziție au participat numeroși elevi și profesori, primarul Morar Costan și deputatul Cornel Itu, dar și tânăra artistă Deona Roman, cea care a ocupat locul 3 în finala de popularitate NextStar.

”Am descoperit foarte mulți elevi talentați. Este vorba despre un număr de 59 de elevi, selectați de către profesorii de la fiecare școală. Mă bucur că, astăzi, la expoziție a fost un număr destul de mare de persoane. Nu este ușor să aduni elevi să facă altceva decât calculator. Activitatea probabil va continua, să vedem feed-back-ul din școli”, a spus pentru Someșeanul.ro Laura Boian, unul dintre coordonatorii proiectului.

”Astăzi, pentru prima dată în Dej, cred că răsplătim excelența. Dejul merită, atât în cultură, artă, sport, educație, elevi ca și voi pentru că sunteți brand-urile Dejului”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Cei mai talentați elevi au fost premiați de oficialități, lucrările tinerilor fiind jurizate de Lorand Puși și prof. Loredana Tomșa.

Coordonatori ai proiectului educațional ”Artistul din sufletul meu” au fost Laura Boian și Anca Pașca, cu sprijinul deputatului Cornel Itu.

FOTO: Ioana Tîrnovean

Citește și: DEJ: Atelier de lucru pentru cei mai talentați elevi la pictură – FOTO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More