Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Consilier local PSD, în stare de incompatibilitate și conflict de interese

0 720

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă în cazul unui consilier local dejean.

Este vorba despre Albert Francisc Torpenyi, consilier local în cadrul Consiliului Local Dej din partea Partidului Social Democrat.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate cu capital majoritar de stat în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de director al Direcţiei Tehnice, a încheiat trei contracte comerciale de furnizare de servicii cu Primăria Municipiului Dej (conform facturilor din data de 28 noiembrie 2016, 13 decembrie 2016, respectiv 12 ianuarie 2017). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se explică în comunicat.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoanele evaluate au depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More