Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. Impozitele și taxele locale pentru anul 2016 vor fi stabilite vineri în ședința Consiliului Local

0 62

Consilierii locali dejeni sunt convocați vineri, 30 octombrie, de la ora 12, în ședința ordinară a Consiliului Local Dej pentru luna octombrie.

În cadrul ședinței Consiliului Local Dej vor fi dezbătute o serie de proiecte de hotărâre importante, printre care se află stabilirea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2016, dar și scutirea de la plata majorărilor de întârziere și penalităților aferente impozitelor și taxelor locale, redevențe, chirii și alte venituri datorate de către persoanele fizice sau juridice din Dej.

Ordinea de zi a ședinței:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere și penalităților aferente obligațiilor bugetare constând în impozite și taxe locale,redevențe, chirii și alte venituri datorate bugetului local de către persoane fizice de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Dej.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere și penalităților aferente impozitelor și taxelor locale, redevențelor, chiriilor și altor obligații datorate bugetului local de către persoane juridice fără scop lucrativ care au calitate de contribuabili la bugetul local al Municipiului Dej.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis, reprezentând scutiri de la plata majorărilor de întârziere și penalităților aferente impozitelor și taxelor locale, chiriilor, redevențelor și altor obligații la bugetul local,datorate de către societățile comerciale/cooperatiste care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al Municipiului Dej.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor minimis pentru contribuabilii bugetului local al Municipiului Dej care beneficiază, în anul fiscal 2016, de cotă de impozitare redusă (0,25%) la impozitul/taxa pentru clădirile aflate în clasă energetică A, care dețin o Certificare oficială recunoscută la nivel mondial (LEED, BREEEAM sau DGNB) ca și clădire veche.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii de la plata impozitului pe clădiri pentru S.C. STIL IMPEX S.R.L.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării listelor de investiții ale Spitalului Municipal Dej pe anul 2015.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcții şi numărul de posturi pentru Spitalul Municipal Dej.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al Spitalului Municipal Dej pe anul 2015.

9. Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local Dej Nr. 49 din data de 8 mai 2015.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Dej pe anul 2015.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a Obiectivului de investiții Proiectare și execuție Cablaje subterane, Strada Petru Rareș și Piața centrală (Piața Bobâlna).

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2016 pentru aparatul de specialitate al primarului Municipiului Dej.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții C.N.I. S.A. a amplasamentului ”Sală de educație fizică școlară” la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Sală de educație fizică școlară”.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții C.N.I. S.A. a amplasamentului ”Bazin didactic de înot” pe Strada Nicolae Titulescu Nr. 16/A și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Bazin didactic de înot”.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Caietului de sarcini în vederea încheierii prin licitație publică a terenului aparținând domeniului public al Municipiului Dej destinat amplasării unor panouri publicitare.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării adresată Ministerului Educației Naționale pentru emiterea Avizului conform în vederea schimbării destinației, pe perioada de 49 ani a imobilului Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, corp clădire situat în Municipiul Dej, Strada 1 Mai Nr. 3, județul Cluj.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local Nr. 66 din 19 iulie 2012.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local Nr. 65 din 19 iulie 2012.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea completării Hotărârii Consiliului Local Nr. 57 din 25 iunie 2015.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actelor Adiționale la Procesele Verbale de predare – primire pentru loturile situate în Cartierul Griviței – Fântânilor (Străzile Fântânilor, George Mânzat, Victor Motogna) atribuite în baza Legii Nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în vederea individualizării imobilelor cu date din C.F.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea reprezentanţilor consiliului local în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ în Municipiul Dej.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. în vederea construirii unei locuințe P. în Municipiul Dej, Strada Ștefan Odobleja Nr. 16, beneficiar MUREȘAN DORIN GABRIEL.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării terenului înscris în C.F. Dej Nr. 51.269, situat în Municipiul Dej, Strada Fântânilor F.N.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea îndreptării erorilor materiale din Hotărârea Consiliului Local Dej Nr. 18 din 28 februarie 2013 și Anexei Hotărârii Consiliului Local cu privire la solicitarea de trecere a unui imobil – teren, în suprafață de 10.402 m.p., din domeniul public al Municipiului Dej, în domeniul privat al Municipiului și în administrarea Consiliului Local al Municipiului, în vederea restituirii fostului proprietar.

26. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More