Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Încă un cadru medical, confirmat cu COVID-19 la Spitalul Municipal

0 2.969

Numărul cadrelor medicale depistate cu infecție cu noul tip de coronavirus a crescut la patru în cadrul Spitalului Municipal Dej.

După cele trei cadre medicale depistate pozitiv la testul pentru COVID-19 de săptămâna trecută, un nou cadru medical al Spitalului Municipal Dej a fost confirmat cu noul tip de coronavirus.

De această dată este vorba despre o asistentă din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe al unității medicale dejene. Femeia a fost confirmată pozitiv, după ce i-au fost prelevate probe la Dej și acestea au fost trimise la Cluj-Napoca pentru testare.

Asistenta a manifestat simptome ușoare ale infectării cu noul tip de coronavirus, o formă ușoară de răceală, ceea ce a trezit suspiciuni. Aceasta s-a prezentat la serviciu, fiind testată de către colegii ei, după ce a anunțat că-i curge ușor nasul, având temperatură 37,5. Asistenta a așteptat rezultatul testului în interiorul spitalului, fiind izolată de restul colegilor, iar după confirmarea rezultatului pozitiv a fost internată în spital în Cluj-Napoca, fiind în stare bună, stabilă.

Săptămâna trecută, alte trei angajate ale spitalului dejean au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre două infirmiere din cadrul Compartimentului de Boli Infecțioase și o asistentă de pe secția de Interne.

Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dej intră astfel în proces de dezinfectare, iar Direcția de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică în cazul asistentei medicale conformată azi. Colegii acesteia vor fi izolați și vor fi și ei testați.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea, până acum la unitatea medicală au fost efectuate aproximativ 70 de teste asupra personalului medical, care a intrat în contact cu pacienți confirmați cu noul coronavirus. Astfel de testări asupra personalului vor continua și în zilele următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More