Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej intră în scenariul galben. Cât a crescut incidența cazurilor noi de Covid-19

0 350

Potrivit noilor date transmise de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, municipiul Dej a înregistrat o creștere constantă a cazurilor nou confirmate cu infecția cu noul tip de coronavirus.

În urmă cu o săptămână, incidența în municipiul Dej era de 0,99 de cazuri la mia de locuitori, pentru ca vineri, în 10 septembrie, să se depășească pragul de 1 caz la mia de locuitori.

Pentru data de 16 septembrie, Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj anunță că în municipiul Dej s-a depășit pragul de 2 la mie, ceea ce înseamnă că Dejul intră în scenariul galben.

Conform datelor actuale, numărul noilor cazuri înregistrate în perioada de raportare 30 august – 12 septembrie a ajuns la 77. Asta după ce în urmă cu o săptămână erau doar 38 de cazuri.

În Cluj-Napoca s-a ajuns azi la o incidență de 2,15, în Gherla este 0,78 iar în Turda 0,81. Câmpia Turzii are o incidență de 1,02 iar Huedin de 2,42.

Conform legislației actuale, la atingerea pragului de 2 infectări la mia de locuitori, vor fi instituite restricții mai dure în municipiu, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

În localitățile unde incidența depășește 3, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

La depășirea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori, elevii nu vor mai merge la școală, trecându-se automat la învățământul cu predare online.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More