Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej. O fetiță a murit subit imediat după ce a fost botezată

0 55

crima Catcau (13)

O fetiţă de numai 7 săptămâni a decedat subit la scurt timp după ce a fost botezată. Tragedia s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, la Dej. 

Fetița a fost botezată în cultul Bisericii Greco Catolice. „La slujbă, preotul doar a stropit-o cu apă pe cap şi nu a scufundat-o în cristelniţă aşa cum se obişnuieşte în unele locuri”, a spus un apropiat al familiei pentru Evenimentul Zilei.

Ceea ce trebuia să fie o zi fericită s-a transformat la final într-o adevărata tragedie. Spre seară, mama i-ar fi dat copilului câteva picături dintr-un medicament folosit împotriva colicilor. „De aici a urmat tragedia. Fetiţa a început să se simtă rău. În prima fază părinţii au crezut că s-a înecat şi au mers de urgenţă la spitalul din Dej. Aici starea fetiţei s-a agravat iar medicii au fost obligaţi să o intubeze şi au decis transferul al UPU Cluj. Până la Cluj, Maria a murit. Ne-am tot întrebat şi noi ce anume s-a întâmplat mai ales că fetiţa nu a dat semne că este răcită sau că este bolnavă”, arată aceleași surse.

Cauza morţii este un mare mister şi pentru medicii legişti. Deşi au efectuat autopsia, primele rezultate nu au indicat o cauză clară a decesului micuţei. „Concluzia pusă de noi este pneumopatie acută. Urmează să efectuăm alte analize medico legale”, a spus un medic legist din cadrul IML Cluj.

În prima fază, medicii au crezut că în timpul slujbei de botez fetiţa a fost scufundată într-o cristelniţă cu apă mai rece dar această ipoteză a fost infirmată de familie şi de către preotul greco catolic care a oficiat slujba. Medicii legişti mai susţin că la nou născuţi mai apare, uneori, fenomentul morţii subite, un fenomen care nu a fost încă explicat de medicina modernă şi de specialişti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More