Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Dej – O nouă mașină pentru Serviciul de Ambulanță

1 327

Serviciul de Ambulanță Dej va fi dotat cu o nouă mașină, achiziție realizată prin Programul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Dejul dispune, începând cu acest an, de o nouă ambulanță, o achiziție realizată prin Programul POIM 2014 – 2020 –  “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, transmite deputatul PSD Cornel Itu.

Pe ambulanța de tip B își va putea  desfășura activitatea medicală atat un echipaj cu medic (medic/asistent medical, ambulanțier), cat și cu asistent medical (asistent medical/ ambulanțier). Ambulanța va fi dotată cu aparatură pentru resuscitare (defibrilator), traumatologie, urgențe medicale, arsuri, etc.

În condițiile în care substația Dej intervine lunar la peste 700 solicitari, începand cu luna aprilie, programul de reînnoire a parcului auto a substației Dej va continua cu repartiția unei noi ambulanțe. Trebuie menționat faptul că ambulanțele SAJ Cluj – substația Dej intervin nu numai pe raza municipiului, ci și în județele învecinate (mai ales în cazul accidentelor de circulație de pe cele două artere europene –jud. Bistrița – spre Beclean și jud. Sălaj– ruta spre Baia Mare).

„Spitalul Municipal Dej este un centru medical important în zonă, cu personal medical competent, ceea ce determină o continuă investiție în creșterea calității actului medical, prin implicarea tuturor echipajelor din substația Dej într-un program de training bazat pe scenarii de caz” a transmis Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. MOLDOVAN spune

    Toată stima pentru spitalul municipal Dej si mii de mulțumiri secției de ortopedie si domnului doctor Turturea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More